Newsroom

Newsroom

Αχτσιόγλου: Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της εργατικής παραβατικότητας

Στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Documento».

583d84151dc524a8348b466d

Όπως εξήγησε αναλυτικά, οι παρεμβάσεις θα αφορούν τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων, αλλά και την καθιέρωση ενός αυστηρού ποινολογίου, το οποίο θα οδηγεί ακόμη και σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της κατάχρησης του θεσμού των εργολαβιών, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα «εύκολο» τρόπο να παρακαμφθεί σχεδόν το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, η κα Αχτσιόγλου προανήγγειλε την έναρξη της λειτουργίας ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για θέματα του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά την ανεργία, παραδέχθηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, παρότι, όπως επεσήμανε, η δυναμική των τελευταίων μηνών είναι θετική. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…