Newsroom

Newsroom

Αθώοι οι αστυνομικοί της Δέλτα που εισέβαλαν στο Δίκτυο

Απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι εννέα κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα για την εισβολή στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα…

omada delta

Απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι εννέα κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα για την εισβολή στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών στα Εξάρχεια στις 5 Μαΐου του 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου, «το δικαστήριο αγνόησε πλήρως το αποδεικτικό υλικό, φτάνοντας στο σημείο να ενοχοποιήσει τα θύματα της επίθεσης» και μιλά για «απροκάλυπτα μεροληπτική απόφαση». 

Το κατηγορητήριο αφορούσε τη βίαιη εισβολή στα γραφεία του Δικτύου στις 5 Μαΐου του 2010, ενώ στην μήνυση που είχε κατατεθεί από μέλη του Δικτύου γινόταν λόγος για βίαιη συμπεριφορά, υλικές ζημιές και σοβαρούς τραυματισμούς των παρευρισκόμενων από τους αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος του Δικαστήριου έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης, και πως οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την παρουσία τους στο σημείο κατά τη διάρκεια της απολογίας τους.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…