Newsroom

Newsroom

Athens Science Festival: Η επιστήμη στην καθημερινότητα μας!

«Athens Science Festival»

epistimi

Το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας «Athens Science Festival» που ξεκινάει στην Τεχνόπολη, θέτει στο επίκεντρο την επιστήμη και τα ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από αυτήν, με τρόπο διαδραστικό και δημιουργικό, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, παιχνίδια και πολλά διαφορετικά δρώμενα. Πώς λειτουργεί το σεισμογραφικό όργανο και πόση ρύπανση έχει η ατμόσφαιρα της Αθήνας; Πώς είναι μία βόλτα με το βαθυσκάφος του ελληνικού κέντρου Θαλασσίων Ερευνών;

Με έναν τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό, θα μυηθούμε στα μυστικά της επιστήμης και τα επιτεύγματα της, τα οποία θα προσπαθήσουμε να “ψηλαφίσουμε” με έναν καινούργιο τρόπο. Από τις 30/4 έως τις 4/5 στην Τεχνόπολη, ο κόσμος της επιστήμης προσπαθεί να επικοινωνήσει πρωτοβουλίες και δράσεις μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας. 

Συνδέοντας την επιστήμη με βιώματα της καθημερινότητας, με το παιχνίδι και με πράγματα που βλέπουμε καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, θα ψάξουμε για απαντήσεις και θα θέσουμε καινούργια ερωτήματα στους “ειδικούς”. 

Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί η δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, η καινοτομία στις νέες έρευνες και ανακαλύψεις και η ανάδειξη της ομορφιάς της επιστήμης. 

βαθυσκάφος

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα δώσουν το παρών, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια. Οι ενότητες που καλύπτει το φεστιβάλ είναι πολλές: Φυσική, Χημεία, Βιοτεχνολογία-Γενετική, Γεωλογία, Μαθηματικά, Περιβάλλον-Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών, Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Επιστήμη και Τέχνη.

Τελικά γιατί ο ουρανός είναι μπλε; Πως ηχεί το διάστημα; Τι σημαίνουν οι ετικέτες των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε; Γιατί σκάει ένα ποπ κορν;

Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε. Υπάρχουν απαντήσεις για όλα;

Για περισσότερες πληροφορίες: (http://www.athens-science-festival.gr/)

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…