Newsroom

Newsroom

Ασύρματο ίντερνετ μέσω καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος

Mια νέα τεχνολογία παρουσίασε η AT&T, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η οποία -όπως υποστηρίζει- θα παρέχει υπηρεσίες υπερ-ταχείας ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της χρήσης των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος και όχι των παραδοσιακών οπτικών ινών.

57e2cad71dc524703f8b45a1

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η «πατενταρισμένη τεχνολογία» έχει την προοπτική να παράσχει «υπερ-ταχείες, multi-gigabit ανά δευτερόλεπτο ασύρματες ταχύτητες στο Διαδίκτυο», κάτι που θα μπορούσε να μεταμορφώσει το ασύρματο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τεχνολογία, με την ονομασία Project AirGig, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της AT&T και καλύπτεται από τουλάχιστον 100 άδειες ευρεσιτεχνίας, αναφέρει η εταιρεία. Υποστηρίζει επίσης ότι η υπηρεσία θα είναι «πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί σε σχέση με τις οπτικές ίνες» επειδή δεν θα υπάρχει η ανάγκη για την τοποθέτηση νέων καλωδίων ή πύργων τηλεπικοινωνιών.

«Το Project AirGig έχει τεράστιες προοπτικές να μεταμορφώσει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός του δικού μας ευρυζωνικού δικτύου και όχι μόνο στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τζον Ντόνοβαν, διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής της AT&T. «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει από τις δοκιμές εκτός των εργαστηρίων μας είναι ενθαρρυντικά. Για τον σκοπό αυτόν αναζητούμε την κατάλληλη περιοχή ώστε να ξεκινήσουμε το επόμενο έτος τις δοκιμές», πρόσθεσε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…