Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί πήραν "φακελάκι" 2.000 ευρώ για να σβήσουν κλήση 10.500 ευρώ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυνομικός υποδιευθυντής και ένας αρχιφύλακας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στην Αττική, κατηγορούμενοι για δωροληψία κατά συναυτουργία, ενώ ένας ιδιώτης κατηγορείται για συνέργεια σε αυτήν.

5888d78c1dc52417088b4b19

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

H εξέταση της υπόθεσης άρχισε μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί του ζήτησαν να καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσουν διοικητικά πρόστιμα ύψους 10.500 ευρώ που είχαν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε όχημα επιχείρησής του και να του επιστραφεί η αφαιρεθείσα άδεια του οχήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο επιχειρηματίας, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς, ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό σε ιδιώτη.

Χθες Τρίτη, σε προκαθορισμένη συνάντηση του καταγγέλλοντα με τον ιδιώτη, σε επιχείρηση που διατηρεί ο τελευταίος σε περιοχή της Αττικής, του παρέδωσαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, οι αριθμοί των οποίων είχαν προσημειωθεί.

Επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον ιδιώτη, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως ο καταγγέλλων μετέβη στο γραφείο του αξιωματικού, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι κλήσεις ακυρώθηκαν και παρέλαβε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνελήφθησαν ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ακυρωθείσα τροχονομική κλήση, καθώς και έγγραφα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…