"Αστακός" το κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή λόγω της Συνόδου του Νότου

«Αστακός» την Παρασκευή το κέντρο της Αθήνας, από τις δέκα το πρωί έως και αργά τη νύχτα, λόγω της Συνόδου των χωρών του Νότου, στο Ζάππειο.

57d1b4a21dc524164e8b4a13

Τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί θα διατεθούν για τη φύλαξη και συνοδεία του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και τους ηγέτες των υπόλοιπων ηγετών των Μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί ποδός οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας Αττικής, με τροχονόμους να προχωρούν σε περιοδικές διακοπές της κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ θα συνοδεύουν τις αυτοκινητοπομπές των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ θα υπάρχουν και σταθερά κλιμάκια τόσο στα ξενοδοχεία Χίλτον και Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα καταλύσουν οι περισσότερες αποστολές, όσο και στο Ζάππειο όπου θα διεξαχθούν η Σύνοδος και το γεύμα εργασίας, καθώς επίσης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα, που θα επισκεφθούν οι επιφανείς καλεσμένοι του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος των Εργασιών.

Νωρίτερα πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στον εντοπισμό και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών θα πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους όπου θα βρεθούν οι ξένες αντιπροσωπείες, ενώ γερανοί της Τροχαίας θα απομακρύνουν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά μήκος των λεωφόρων από όπου θα περνούν οι αυτοκινητοπομπές.

Η ΕΛ.ΑΣ επιστρατεύει και το ένα από τα δύο ελικόπτερα της, που θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις κυρίως στις αφίξεις και αναχωρήσεις των Ευρωπαίων ηγετών από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το πρωί της Παρασκευής θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. «Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι Αθηναίοι πολίτες θα πρέπει να είναι υπομονετικοί, όσον αφορά στις μετακινήσεις. 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.