Newsroom

Newsroom

Ασφαλή τα αυγά εγχώριας παραγωγής λέει ο ΕΦΕΤ

Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται με τις μολυσμένες παρτίδες αυγών ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

598effd31dc524e8108b4739

Στο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αβγά που έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Μανέτας, μιλώντας στον Realfm.

«Στις αρχές Αυγούστου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης αναγγέλθηκε το γεγονός της ανίχνευσης fipronil σε αυγά από την Ολλανδία. Στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας διακίνησης αυτών των αβγών… Η χώρα μας δεν εμπλέκεται προς το παρόν σε αυτές τις παρτίδες, οι οποίες ενοχοποιούνται με την ανίχνευση του fipronil. Αυτό είναι καλό για εμάς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής που μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Όπως σημείωσε: «Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε τεθεί σε διαδικασία κινητοποίησης εφόσον έχουμε έστω και την παραμικρή πληροφορία ή υποψία για εισαγωγή στη χώρα μας αβγών που προέρχονται από τις εμπλεκόμενες παρτίδες, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε τον μηχανισμό για να μπορέσουμε να αποσύρουμε τα προϊόντα αυτά από την αγορά».

Ερωτηθείς εάν στην Ελλάδα εισάγονται αυγά ο κ. Μανέτας απάντησε «εισάγουμε αβγά, η Ολλανδία δεν αποτελεί χώρα εισαγωγής αυγών για εμάς. Εμείς εισάγουμε αβγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία».

«Τα εγχώριας παραγωγής αβγά είναι ασφαλή, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται αυτή η ουσία σε κανένα σκεύασμα. Τα ελληνικά αβγά τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές φάρμες είναι ασφαλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…