Ας αποφασίσει η κ. Γεννηματά: Υπάρχει το όνομά της σε δικαστικά έγγραφα ή όχι;

Μετά την απόπειρά της να εμπλέξει σε μια προσωπική της υπόθεση τη Βουλή, ζητώντας αρχικώς την παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και αργότερα την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

584aa9d01dc52436368b456a

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Γεννηματά, αφού επαναλαμβάνει τα περί «ανήθικης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς της» και τα περί «απροκάλυπτης σκευωρίας που πλήττει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας», ζητάει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να λάβει «άμεσα μέτρα, ώστε να διαφυλάξει το κύρος της δικαιοσύνης και των θεσμών», διότι όπως ισχυρίζεται «οι λασπολόγοι επικαλούνται συνομιλία με δικαστικούς λειτουργούς», πράγμα που «δημιουργεί από την πλευρά τους την υπόνοια εμπλοκής δικαστικών λειτουργών στη σκευωρία».

Στην πραγματικότητα βέβαια πουθενά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Dοcumento» δεν αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι συνομίλησαν με οποιονδήποτε δικαστικό λειτουργό, παρά επί λέξει γράφεται τόσο στο εξώφυλλο, όσο και στο εσωτερικό της εφημερίδας ότι «οι εισαγγελείς που έχουν πάρει τη λίστα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για λογαριασμούς γνωστών πολιτικών οικογενειών ή για συνωνυμία» κι ακόμη ότι «η Εισαγγελία της Αθήνας θα ζητήσει με αίτημά της επιπλέον στοιχεία από τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την ασφαλή ταυτοποίηση των 475 καταθετών που περιέχονται στη λίστα Μπόργιανς…».

Μπορεί λοιπόν η κ. Γεννηματά να προσπαθεί να εμπλέξει σε μια προσωπική της υπόθεση τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και το ίδιο το κόμμα της, ωστόσο πρέπει να αποφασίσει τι συμβαίνει με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Υπάρχει τελικά το όνομά της σε δικαστικά έγγραφα, όπου μπορεί να το εντόπισε η εφημερίδα ή δεν υπάρχει τίποτα; Διότι ασχέτως από το γεγονός ότι ψεύδεται όταν λέει πως οι δημοσιογράφοι επικαλούνται συνομιλία τους με δικαστικούς, πρέπει και να απαντήσει αν τελικά οι εισαγγελείς ερευνούν το κατά ποσό μπορεί να είναι η ίδια ή κάποιο συγγενικό της πρόσωπο στην περιβόητη λίστα Μπόργιανς.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…