Newsroom

Newsroom

Aρχίζουν τα γυρίσματα για το Avatar 2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φθινόπωρο του 2017 ξεκινούν τα γυρίσματα της 2ης σειράς της τετραλογίας της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Avatar, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζέιμς Κάμερον, που προβλήθηκε το 2009 και σημείωσε θεαματική επιτυχία.

58f39cb01dc524701f8b45d3

Πρόκειται για πολύ μεγάλη παραγωγή η οποία ανάγκασε την εταιρία Fox να αλλάξει την ημερομηνία προβολής της που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς όμως να ανακοινωθεί μία κάποια άλλη συγκεκριμένη. Μετά το νούμερο 2, έπονται άλλες τρεις συνέχειες που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για το 2020, το 2022 και το 2023.

Όπως όμως είπε η Σιγκούρνι Γουίβερ, «το σενάριο της νέας ταινίας είναι τόσο εκπληκτικό που αξίζει τον κόπο να περιμένεις πότε θα προβληθεί η ταινία».

Στη συνέχεια της ταινίας Avatar θα παίξουν πάλι οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Ζαλντάνα που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του παραπληγικού πεζοναύτη Τσέικ Σάλι και της νεαρής γυναίκας Νεϊτίρι από τον πλανήτη Πανδώρα, οι οποίοι ερωτεύονται.

Στο επίκεντρο της νέας ταινίας θα είναι τώρα τα παιδιά τους, ενώ θα παίξουν και η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Στίβεν Λανγκ που στο τέλος της πρώτης ταινίας θεωρούνταν νεκροί.

Η πρεμιέρα της ταινίας Avatar πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο και προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 2009 διεθνώς και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ.

Mε τις συνολικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 2,7 δισεκ. δολάρια, το Avatar έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Εξολοθρευτή 2 και του Τιτανικού (επίσης σκηνοθεσίας Κάμερον) που το διατήρησε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έφτασε τα 2 δισεκ. δολάρια σε εισπράξεις.

Στην 82η τελετή απονομής των ‘Οσκαρ πήγε με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και απέσπασε τρία βραβεία στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, της Φωτογραφίας και των Οπτικών Εφέ.

Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.


Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό