Αρμενία: Σε εξέλιξη νέα ομηρία στο αστυνομικό τμήμα στο Γέρεβαν – Οι δράστες κρατούν ομήρους γιατρούς – Παραδόθηκαν δυο ένοπλοι

Νέα κατάσταση ομηρίας στην Αρμενία. Οι ένοπλοι δράστες που έχουν καταλάβει από την Κυριακή 17 Ιουλίου αστυνομικό τμήμα στο Γέρεβαν, κρατούν ομήρους δυο γιατρούς και δυο νοσοκόμους που πήγαν να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών που υπήρξε με την αστυνομία.

579888081dc524ce2e8b497c

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Αρμενία καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες, μετά την κατάληψη αστυνομικού τμήματος στο Γέρεβαν και τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, οι ένοπλοι δράστες κρατούν εκ νέου ομήρους.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 17 Ιουλίου, όταν μια ομάδα ένοπλων δραστών κατέλαβε το κτίριο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της χώρας. Από την εισβολή αυτή σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε ακόμη ένας.

Οι δράστες κρατούσαν ομήρους, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος. Τελικά, το Σάββατο 23 Ιουλίου, η ένοπλη ομάδα απελευθέρωσε όλους τους ομήρους αλλά δεν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δραστών και των ανδρών της αστυνομίας της Αρμενίας. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δράστες.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της αστυνομίας της Αρμενίας, ένας αστυνομικός καθώς και ένας εκ των δραστών και ο γιός του, τραυματίστηκαν. Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά τους πυροβολισμούς, δυο μέλη της ένοπλης ομάδας παραδόθηκαν.

Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της Αστυνομίας της Αρμενίας, οι δυο τραυματίες βρίσκονταν εντός του αστυνομικού κτιρίου. Η Αστυνομία απύηθυνε αίτημα στους δράστες να της επιτρέψει να παρέχει ιατρική περίθαλψη στους τραυματίες. Αν και αρχικά οι δράστες αρνήθηκαν, στη συνέχεια επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να εισέλθει. Δυο γιατροί και δυο νοσοκόμοι μπήκαν στο αστυνομικό τμήμα και έκτοτε κρατούνται όμηροι από την ένοπλη ομάδα.

Την πράξη αυτή των δραστών έχουν ήδη καταδικάσει οι Αρχές της Αρμενίας.

Γιατί κατέλαβαν το τμήμα – Τί ζητούν

Οι ένοπλοι δράστες, όπως έκαναν γνωστό, ζητούν την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζιραίρ Σεφιλιάν.

Ο Σεφιλιγιάν γεννήθηκε στο Λίβανο και είναι γνωστός στην Αρμενία για την ακτιβιστική του δράση. Στις 20 Ιουνίου συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας με την κατηγορία ότι σχεδίαζε πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης και φυλακίστηκε με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

Ο Σεφιλιγιάν έχει καταγγείλει τη σημερινή πολιτική ηγεσία για νοθεία στις τελευταίες δύο εκλογές και ζητάει να μην γίνει καμία παραχώρηση σε ό,τι αφορά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όσον αφορά στην έφοδο ενόπλων για την απελευθέρωσή του, δήλωσε ότι δεν την διοργάνωσε εκείνος ούτε γνωρίζει ποιοι την διοργάνωσαν.

«Απαιτήσαμε την παραίτηση του αυτοαποκαλούμενου προέδρου. Την απελευθέρωση του Τζιραίρ Σεφιλιάν καθώς και τη σύσταση μίας κυβέρνησης την οποία εμπιστεύονται οι πολίτες. Εάν ο Σεφιλιάν ήταν εδώ τώρα, και μας έλεγε να παραδώσουμε τα όπλα μας και θα αναλάμβανε εκείνος τα υπόλοιπα τότε θα το κάναμε οικειοθελώς,» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες. ένας από τους ενόπλους.

Εντωμεταξύ, τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας. Η αστυνομία έχει προχωρήσιε ήδη σε 100 συλλήψεις ενώ τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα επεισόδια.

Αυτήν την ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των νέων τεσσάρων ομήρων.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…