Newsroom

Newsroom

Γίναμε Αργεντινή: 12μελής οικογένεια χωρίς ρεύμα δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα

Η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι καταβάλλει προσπάθειες να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή αλλά μας έκανε. Οπως και στην χώρα μας,…

brazilia 0

Η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι καταβάλλει προσπάθειες να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή αλλά μας έκανε. Οπως και στην χώρα μας, έτσι και στην Αργεντινή πεθαίνουν από… βραζιλιάνικα μαγκάλια.Τραγικό θάνατο βρήκαν τα δώδεκα μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μικρά παιδιά στη Βραζιλία.

Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε μια φτωχική περιοχή στα βόρεια της χώρας, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Τα θύματα εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από έναν γείτονά τους σε μια κοινότητα της επαρχίας Χουχούι, 1.600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, μια κατοικημένη ζώνη με ιδιαίτερα όμως δύσκολη πρόσβαση και χωρίς επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι αναθυμιάσεις προκλήθηκαν από μια ελαττωματική ηλεκτρογεννήτρια που χρησιμοποιούσε η οικογένεια, γιατί η περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της κοντινής πόλης Ουμαουάκα.