Newsroom

Newsroom

Αργεντινή: Η έκρηξη στο υποβρύχιο το κατέστρεψε σε 40 μιλισεκόντ – Ακαριαίος ο θάνατος του πληρώματος

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 44μελές πλήρωμα του υποβρυχίου San Juan που εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στον νότιο Ατλαντικό, από την έκρηξη που σημειώθηκε σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του αμερικανικού Ναυτικού Bruce Rule.

5a2e7eec1dc524e16b8b45a0

Ο εμπειρογνώμονας κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα μέλη σκοτώθηκαν μετά την έκρηξη που κατέστρεψε ολοσχερώς το υποβρύχιο σε 40 μιλισεκόντ. Η έκρηξη ήταν ισοδύναμη με 5,6 τόνους ΤΝΤ στα 1.275 πόδια κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

«Παρά το γεγονός ότι το πλήρωμα μπορεί να γνώριζε ότι επίκειται καταστροφή, δεν κατάλαβαν ότι συνέβη. Δεν πνίγηκαν ούτε βίωσαν πόνο. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Το υποβρύχιο καταστράφηκε σε 40 μιλισεκόντ ή στο 1/25 του ενός δευτερολέπτου», υπογραμμίζει στην έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα La Nacion.

Παράλληλα, στην έκθεσή του ο εμπειρογνώμονας αναφέρει πως το υποβρύχιο μετά την έκρηξη βυθίστηκε κάθετα με μια ταχύτητα 10-13 κόμβων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ναυτικό αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες διάσωσης την περασμένη εβδομάδα αφού όπως ανακοίνωσε όλες οι ελπίδες για το πλήρωμα έχουν χαθεί. Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι έρευνες για το ναυάγιο.

Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Enrique Balbi δήλωσε την Παρασκευή πως επεκτάθηκε η περιοχή αναζήτησης, τονίζοντας ότι είναι σαν να προσπαθούν να βρουν τσιγάρο σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Η τελευταία φορά που το πλήρωμα του υποβρυχίου San Juan επικοινώνησε τελευταία φορά ήταν για να αναφέρει πως έμπαινε νερό και προκαλούσε προβλήματα.

Απαρηγόρητοι οι συγγενείς των θυμάτων





Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό