Απολογούνται για νέα αδικήματα οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

Για νέα αδικήματα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι  βουλευτές του…

lagos mixaloliakos pappas 570

Για νέα αδικήματα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι  βουλευτές του κόμματος Xρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κρατούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η κλήση προς τους Μιχαλολιάκο και Λαγό από τις εφέτες ανακρίτριες Ι.Κλάπα-Μ.Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση, αφορά αυτή τη φορά στην κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Xρήστος Παππάς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και για κατοχή όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να μη ζητήσουν προθεσμία-όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου- αλλά θα απολογηθούν την Παρασκευή. Μετά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας από τη Βουλή κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβουν ο Ηλίας Κασιδιάρης για διακεκριμένη  οπλοκατοχή καθώς και ο Νίκος Μίχος για το ίδιο αδίκημα αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, θέμα ωρών είναι η έκδοση βουλεύματος που θα αφορά στην ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, λόγω της διαφωνίας που προέκυψε μετά την απολογία της  μεταξύ  των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.  Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την προφυλάκιση της βουλευτή ενώ οι  κυρίες Κλάπα-Δημητροπούλου  είχαν την  άποψη ότι πρέπει  να της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο είναι να λυθεί γη διαφωνία υπέρ του εισαγγελέα, να οδηγηθεί δηλαδή η Ελένη Ζαρούλια στη φυλακή.