Αποκαλύψεις για τη δολοφονία Βασίλη Γρίβα: "Κάποιοι με έχουν στο… κοντό για 50 χιλιάρικα"

Ότι τον έχουν στο στόχαστρο φέρεται να γνώριζε ο Βασίλης Γρίβας που δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του γιου του στις αρχές Μαΐου.

5922dc071dc52444678b470d

Ο 47χρονος bodybuilde, που δέχτηκε συνολικά δυο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του, φέρεται να έλεγε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος, «κάποιοι με έχουν στο… κοντό για 50 χιλιάρικα».

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Γρίβας έπεσε νεκρός το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου.

Ποιος είναι ο Βασίλης Γρίβας

Ο bodybuilder ήταν «γνωστός» στις αρχές καθώς ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα την περασμένη δεκαετία. Είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα γι΄αυτό και τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως ο θάνατός του οφείλεται σε «βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί μάλιστα και άλλη φονική επίθεση στον Πειραιά.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε περισσότερα: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του Βασίλη Γρίβα

Σε κατάσταση σοκ ο γιος του Γρίβα – «Γιατί σε μένα;» αναρωτιέται

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…