Αποδέχεται την κυριαρχία της Μαδρίτης ο προφυλακισθείς πρώην αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης

Ο Οριόλ Ζουνκέρας και τρία ακόμα προφυλακισθέντα μέλη του κόμματος του, του ERC, θα συμμορφωθούν με την απόφαση που εκχωρεί στη Μαδρίτη τον έλεγχο της περιφέρειας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισής τους

59c230a51dc524450d8b4645 1

Ο Ζουνκέρας και επτά ακόμα πρώην μέλη του τοπικού υπουργικού συμβουλίου της Καταλονίας προφυλακίστηκαν στις 2 Νοεμβρίου, αφού κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στην παράνομη κήρυξη ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ισπανία.

Οι κατηγορούμενοι ελπίζουν ότι η αποδοχή της εκχώρησης του ελέγχου της περιοχής στη Μαδρίτη θα μπορούσε να οδηγήσει το Ανώτατο Δικαστήριο στο να ανατρέψει την απόφαση για την κράτησή τους και να τους απελευθερώσει εγκαίρως προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.

Σε δήλωση προς το Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δεν συμφωνούν με την εφαρμογή του Άρθρου 155, που αφαίρεσε τις εξουσίες από την τοπική κυβέρνηση, αλλά την αποδέχονται.

«Οι εντολοδόχοι μου αποδέχθηκαν, και αποδέχονται, την εφαρμογή του 155…αλλά το έχουν πράξει από μια θέση βαθιάς πολιτικής και δικαστικής ασυμφωνίας», δήλωσε ο δικηγόρος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δήλωση δεν σημαίνει ότι αποκηρύττουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…