Newsroom

Newsroom

Απίστευτη γέννα: Μωρό γεννιέται στον αμνιακό του σάκο και μέσα σε αυτοκίνητο

Η Raelin Scurry, από το Πίτσμπουργκ δε φανταζόταν ότι θα γεννήσει και μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο όταν άρχισαν οι πρώτες συστολές. Άλλωστε ήταν μόλις 29 εβδομάδων και τέτοιου είδους συστολές τείνουν να συμβαίνουν μετά το μέσο της εγκυμοσύνης.

59a7dabf1dc524c44e8b459d

Ωστόσο, οι συστολές άρχισαν να γίνονται πιο έντονες και εξελίχθηκαν τελικά σε κανονικό τοκετό.

Το παράδοξο όμως στην υπόθεση, ήταν πως αν και γέννησε φυσιολογικά, ο αμνιακός σάκος δεν έσπασε. Με ιατρικούς όρους η περίπτωση αυτή είναι γνωστή ως en caul και συμβαίνει 1 στις 80.000 φορές.

Η ίδια τράβηξε την απίστευτη αυτή φωτογραφία η οποία κάνει το γύρω ου διαδικτύου, λίγα δευτερόλεπτα μόλις αφότου είχε φέρει στον κόσμο τον γιο της Ean Jamal, ο οποίος στην ουσία είναι «αγέννητος» εφόσον δεν έχει σπάσει ο αμνιακός σάκος. Στην πραγματικότητα, ο αμνιακός σάκος είναι γεμάτος με υγρό που επιτρέπει στο αναπτυσσόμενο μωρό να αναπνέει ελεύθερα. Όταν η γυναίκες μπαίνει σε διαδικασία τοκετού ο σάκος σπάει και το υγρό αποστραγγίζεται. Αυτό είναι πιο γνωστό ως το “σπάσιμο των νερών”.


Αρχικά, όπως είπε η Raelin Scurry, μητέρα δύο ακόμη παιδιών, το μωρό ήταν εντελώς ακίνητο, προκαλώντας της πανικό αφού νόμιζε ότι γεννήθηκε νεκρό. Η ίδια άρχισε να “τρίβει το πρόσωπό του” χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα της και τότε είδε ότι ο μικρός, “αγέννητος” γιος της κούνησε τα χέρια του.

Το ζευγάρι πίστευε ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο γρηγορότερα από ό, τι θα τους προλάβαινε ένα ασθενοφόρο, έτσι συνέχισε να οδηγεί. Το ταξίδι έως το νοσοκομείο ήταν διάρκειας επτά λεπτών. Όταν έφτασαν, τους περίμεναν νοσοκόμες και γιατροί και πήραν αμέσως μητέρα και μωρό μέσα στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια έσπασαν τον αμνιακό σάκο και ο μικρός Ean ήρθε στη ζωή και επίσημα πλέον ζυγίζοντας μόλις 1,4 κιλά.


Γράφοντας στη σελίδα της στο Instagram, η Raelin Scurry περιέγραψε την απίστευτη αυτή εμπειρία της.

«Οι συσπάσεις συνέχιζαν να πλησιάζουν πιο κοντά η μία στην άλλη και να εντείνονται και πριν το καταλάβω ήρθε η ώρα να σπρώξω. Κάλεσα 911 γιατί ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν μπορούσαν να με καταλάβουν μέσα από τις κραυγές και τις συσπάσεις μου. Έτσι έδωσα το τηλέφωνο στον αρραβωνιαστικό μου. Κατέβασα το παντελόνι μου και με το χέρι μου ένιωσα ότι το κεφάλι του μωρού ήταν ανάμεσα στα πόδια μου. Έσπρωξα μια φορά και το ‘θαύμα’ μου ήρθε στην ζωή. Τότε κοίταξα κάτω και συνειδητοποίησα ότι ήταν ακόμα εντελώς τυλιγμένος στον αμνιακό σάκο”.



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…