Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Πορεία έξω από τα νοσοκομεία της Αθήνας

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

57f5db311dc524f11b8b45cf

Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχοντας ξεκινήσει στις 7 το πρωί από το ΕΚΑΒ, θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».

Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…