Newsroom

Newsroom

Απάτη 9 εκατ. ευρώ σε βάρος του δημοσίου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Απάτη-μαμούθ, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από μη κυβερνητική οργάνωση σε βάρος του Δημοσίου εξιχνίασε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες…

astynomia 21

Απάτη-μαμούθ, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από μη κυβερνητική οργάνωση σε βάρος του Δημοσίου εξιχνίασε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες και σε συνεργασία με την εισαγγελία. Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του υπoυργείου Εξωτερικών. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας και ένα βήμα προ της δίωξης ήταν εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, που έχει πλέον κλείσει, είχε έδρα στην οδό Ηλιδος στην Αθήνα και φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών. H MKO συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για τη συλλογή ναρκών από διάφορες περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, στη Βοσνία – κυρίως στην περιοχή Λίποβατς -, στον Λίβανο και στο Ιράκ.

Τα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών στη συγκεκριμένη ΜΚΟ προέρχονταν από τα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στη χώρα μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες. Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνήθηκε αν ορισμένες από αυτές τις αποναρκοθετήσεις ήταν «εικονικές». Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δεν προσκομίστηκαν τα παραστατικά της συγκεκριμένης ΜΚΟ με τη δικαιολογία ότι «έχει κλείσει πια και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια».

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018