Απασφάλισε ο πρωθυπουργός κατά ΝΔ, ΔΟΛ και Θέμου Αναστασιάδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τον αγροτικό τομέα, με τον πρωθυπουργό να σηκώνει το γάντι, δίνοντας απαντήσεις για το τρέχον ζήτημα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα του ΔΟΛ. «1,5 χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια σοβαρή εφημερίδα σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του κομιστή, του φίλου σας, του Θέμου Αναστασιάδη» είπε ο πρωθυπουργός.

587f82861dc524d92e8b45ad

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας στοχοποίησε -μεταξύ άλλων- προσωπικά τον Θέμο Αναστασιάδη για τα δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος».

«Γιατί ακριβώς αγαπητοί μου συνάδελφοι μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Γιατί με εγκαλείτε; Τι ακριβώς ζητάτε; Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει συστηματικά στην πρώτη σελίδα», σημείωσε και πρόσθεσε: «1,5 χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια σοβαρή εφημερίδα σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του κομιστή, του φίλου σας, του Θέμου Αναστασιάδη».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι εφημερίδες του ΔΟΛ τον προπηλακίζουν πολιτικά εδώ και 1,5 χρόνο ότι «τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι είναι σπίτι ανθρώπου που πήρα από πλειστηριασμό ή ότι έχω offshore εταιρείες».

«Εμείς δεν κάνουμε υπόγειες συνδιαλλαγές και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η κοινωνία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός αναφορικά με το μέλλον του συγκροτήματος, και ξεκαθάρισε: «Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου, οι τράπεζες όμως δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφορικά με την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στις προσπάθειες διάσωσης του ΔΟΛ, είπε ότι «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση θέλουμε τάχα να κάνουμε καινούρια διαπλοκή».

«Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από την πολιτική στα ΜΜΕ είναι ελεύθερη αγορά, με μας είναι Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε την πολιτική και δημοσιογραφική πορεία του Γιάννη Μιχελάκη (που ήταν διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1) αλλά και του Παντελή Καψή (ΣΚΑΪ). 

Η πρωτολογία Τσίπρα

Πέρα από τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων για το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι για πρώτη φορά έγινε ανταλλαγή χαρτών. «Συνεχίζουμε με σύνεση, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι» τόνισε, σχολιάζοντας πως όλα εξαρτώνται από τη στάση της Τουρκίας.

Σχετικά με το θέμα της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε το ενδιαφέρον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές τους -όπως είπε- υπονόμευσαν τον πρωτογενή τομέα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανασύσταση της αγροτικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πράττει τα δέοντα για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τα οποία κατευθύνονται απευθείας στις Περιφέρειες προς αξιοποίηση.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι το 2016 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών το ποσό των 3,7 δισ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ από το τότε που υπάρχει η ΚΑΠ, συνέχισε.

Στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, τόνισε, είναι η ηλικιακή ανανέωση του κλάδου, αλλά και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Αντικρούοντας το επιχείρημα της κ. Γεννηματά περί υπερφορολόγησης των αγροτών, ο πρωθυπουργός απάντησε πως για πρώτη φορά υλοποιήθηκε αφορολόγητο, το οποίο υπό προϋποθέσεις φτάνει τα 12.000 ευρώ.

«Θέλουμε τον συνεργατισμό εργαλείο άσκησης της αγροτικής μας πολιτικής. Δεν θέλουμε τους συνεταιρισμούς δίκτυο πελατειακών σχέσεων, αλλά εργαλείο που θα συμβάλει στο σπάσιμο των καρτέλ» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ειδική παρέμβαση για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά, ανακοίνωσε ότι άμεσα υπογράφεται υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές, επανεξετάζεται η μείωση του ΕΦΚ στο κρασί και του ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές εγκαταστάσεις, και η χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία.

Στο Ασφαλιστικό είπε ότι υπήρχε δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά το υπουργείο κατάφερε να πετύχει σταδιακή εφαρμογή των νέων εισφορών.

Είπε μάλιστα ότι από την κατώτατη σύνταξη των 145 ευρώ που ίσχυε, με τις νέες διατάξεις η νέα σύνταξη θα φτάσει τα 450 ευρώ.

Έστρεψε τα πυρά του εκ νέου προς την αντιπολίτευση, η οποία -όπως είπε- θέλει να εκβιάσει σύγκρουση κυβέρνησης – αγροτών. 

«Παρά τις εντάσεις, είμαστε σε ένα διαρκή διάλογο με τους αγρότες, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές, και αυτό χαλά το αφήγημά σας ότι η κυβέρνηση δεν συνομιλεί και είναι απομονωμένη από ένα μεγάλο κίνημα. Δεν σας βγήκε πέρυσι» κατέληξε για το αγροτικό.

«Φτερνίστηκαν στο Βερολίνο και εσείς κρυώσατε»

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ο κόσμος θυμάται ποιοι είστε και βλέπει τις προσπάθειες που κάνουμε για το χάλι που παραλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη», αναφορικά με τις μονομερείς ενέργειες που προανήγγειλε η ΝΔ για το φορολογικό.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει από ποιες περικοπές θα κάνει για να καλύψει τη μείωση της φορολογίας που έχει ανάγει ως κεντρικό πολιτικό αφήγημα της ΝΔ. «Στήνετε το πολιτικό σας αφήγημα για να προχωρήσετε σε απολύσεις και σε πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους» επισήμανε.

«Είδαμε την παλικαριά σας όταν η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα τους συνταξιούχους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Φταρνίστηκαν στο Βερολίνο και εσείς κρυώσατε» είπε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο ότι αν δεν σας είχε ρίξει το 2015, γιατί η οργή του λαού σας έριξε, τώρα η χώρα θα κάλπαζε στην ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει:

«Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Το ότι σας στηρίζουν απροκάλυπτα σήμερα τα ίδια συμφέροντα, που σας στήριζαν όταν ήσασταν στην κυβέρνηση για να τους στηρίζετε και εσείς, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε και την νοημοσύνη των πολιτών».

«Η δεύτερη αξιολόγηση και θα κλείσει και θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων. Όσο και αν παλεύετε για το αντίθετο, θα μείνετε με το αίτημά σας για εκλογές. Δεσμευόμαστε ότι κάθε φορά θα πηγαίνουμε μπροστά» κατέληξε.

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…