Newsroom

Newsroom

Απάντηση σε δημοσίευμα του Hot Doc

Εξώδικη δήλωση απέστειλαν στο Hot Doc μέλη της οικογένειας Ροσόλιμου, το όνομα των οποίων έχει συμπεριληφθεί σε ρεπορτάζ του περιοδικού…

cam00164

Εξώδικη δήλωση απέστειλαν στο Hot Doc μέλη της οικογένειας Ροσόλιμου, το όνομα των οποίων έχει συμπεριληφθεί σε ρεπορτάζ του περιοδικού στο τεύχος της 24ης Απριλίου 2014. Συγκεκριμένα οι Σπύρος και Αταλάντα-Αθηνά-Ελισσάβετ Ροσόλιμου διατείνονται ότι το δημοσίευμα του περιοδικού είναι αναληθές και ζητούν την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σας παραθέτουμε, ως οφείλουμε την απάντηση της οικογένειας Ροσόλιμου, η οποία λόγω έλλειψης χώρου στο Hot Doc, δημοσιεύεται στο koutipandoras.gr

«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το περιεχόμενο του άρθρου με τίτλο ‘Επενδύουν σε καμένα φιλέτα και διαφημίζουν την καταπάτηση. Ειδικότερα σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα ο όμιλος Apollo Capital Group φέρεται ως κύριος δασικής έκτασης εμβαδού 3.500 στρεμμάτων στο Δασαμάρι, στην οποία έκταση –όπως αναφέρεται- επιδιώκει να ‘καταπατήσει’ προσκαλώντας μέσω της διαδικτυακής του ιστοσελίδας ενδιαφερόμενους να αγοράσουν τμήματα αυτής. Ο ισχυρισμός σας περί του δήθεν δημοσίου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ευρύτερης έκτασης στο Δασαμάρι είναι καθόλα αναληθής.

Η εν λόγω ευρύτερη έκταση δεν ανήκει στην κυριότητα της ‘Apollo Capital Group’, όπως είναι γνωστό στους κατοίκους και την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την προαναφερόμενη έκταση. Η περιοχή αυτή ανήκε ανέκαθεν σε ιδιώτες μεταξύ των οποίων στην Αθηνά Ροσόλιμου (μητέρα του Σπύρου Ροσόλιμου και γιαγιά της Αταλάντας Ροσόλιμου), ένα τμήμα της οποίας μεταβιβάστηκε στο παρελθόν στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό «Ο ΠΑΝ» του υπουργείου Γεωργίας. Η έκταση των 1.045 στρεμμάτων έχει ενταχθεί από το έτος 1974 στο σχέδιο πόλεως.

Η υπόλοιπη έκταση εμβαδού 2.045 στρεμμάτων έχει αναγνωριστεί ομόφωνα από το Δημόσιο ως ιδιωτική με γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δημοσίων Δασών και του Αναθεωρητικού Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών αντίστοιχα. Η ανωτέρω απόφαση του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δημοσίων Δασών έγινε αποδεκτή με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας. Στη συνέχεια, δυνάμει απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικών Πόρων του υπουργείου Γεωργίας έγινε αποδεκτή η αναγνωριστική γνωμοδότηση του Αναθεωρητικού Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών. Κατόπιν τούτου το υπουργείο Γεωργίας αναγνώρισε ότι ουδέν δικαίωμα κυριότητας έχει το Δημόσιο στην ανωτέρω έκταση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη έκταση των 3.500 στρεμμάτων, που αφορά το δημοσίευμά σας.

Ένα τμήμα της ανωτέρω έκτασης των 2.045 στρεμμάτων, εμβαδού 1.224 στρεμμάτων ανήκει σήμερα εξ αδιαιρέτου σε περίπου 1.000 ιδιώτες και το υπόλοιπο τμήμα των 641,6 στρεμμάτων ανήκει στην ανώνυμη εταιρία ‘Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.’. Επισημαίνουμε ότι για τις ανωτέρω εκτάσεις υπάρχουν ισχυρότατοι τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1878, που έχουν ήδη αναγνωριστεί από το Δημόσιο.

Επιπλέον, ο συσχετικός του πρώτου και της δεύτερης εξ ημών (σ.σ. Σπύρος και Αταλάντα Ροσόλιμου) στο ανωτέρω δημοσίευμά σας με δήθεν ‘κύκλωμα’ (όπως αφήνεται να εννοηθεί) καταπάτησης δασικών εκτάσεων αφενός προσδίδει απροκάλυπτα μία σκανδαλοθηρική διάθεση στον συντάκτη αυτού και αφετέρου προκαλεί τον εύλογο συνειρμό στον μέσο αναγνώστη ότι είμαστε δήθεν καταπατητές δημόσιας έκτασης, ισχυρισμός καθόλα ψευδής και συκοφαντικός!

Η αναφορά και εμπλοκή στο δημοσίευμά σας τόσο της ανωνύμου εταιρίας ‘Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.’ όσο και των ονομάτων του πρώτου και της δεύτερης εξ ημών (σ.σ. Σπύρος και Αταλάντα Ροσόλιμου) συνιστά πρόδηλη προσπάθεια να μας αποδώσετε παράνομες και δη ποινικά κολάσιμες πράξεις, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία.

Επειδή η ‘Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.’ ουδέποτε προέβη σε οιαδήποτε κτηματική συναλλαγή με εταιρία ή όμιλο ονόματι ‘Apollo Capital Group’ και επειδή ουδέποτε καταπατήσαμε δημόσια έκταση και τα διατεινόμενα από τον συντάκτη είναι παντελώς αναληθή και θίγουν βάναυσα την προσωπικότητα του πρώτου και της δεύτερης εξ ημών (σ.σ. Σπύρος και Αταλάντα Ροσόλιμου), σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια».

Οι απαντήσεις του Hot Doc

H οικογένεια Ροσόλιμου υποστηρίζει στο εξώδικό της προς το Hot Doc ότι, το δημοσίευμά μας εμφανίζει τον όμιλο Apollo Capital Group «ως κύριο δασικής έκτασης 3.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Δασαμαρίου στο Πικέρμι Αττικής», πράγμα το οποίο όμως προκύπτει από επώνυμη καταγγελία-δήλωση της δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αμαλίας Τόκα η οποία ανέφερε συγκεκριμένα στο Hot Doc: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι καμένες δασικές εκτάσεις του Πεντελικού όρους απειλούνται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση τους με το πρόσχημα της δήθεν αξιοποίησης του. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την δασική έκταση των 3.500 στρεμμάτων στο Δασαμάρι, καθώς και για τα 156 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου στην εντός σχεδίου περιοχής του οικισμού Ντράφι στο Πικέρμι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου». Σε κανένα άλλο σημείο του ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ότι η εν λόγω εταιρία έχει στην κατοχή τη συγκεκριμένη έκταση, παρά μόνο στην επώνυμη επαναλαμβάνουμε, καταγγελία της κ. Τόκα και πουθενά ο συντάκτης του κειμένου δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης ότι «η εταιρία Κτήμα Πεντέλης Α.Ε. ουδέποτε προέβη σε οιαδήποτε κτηματική συναλλαγή με εταιρία ή όμιλο ονόματι Apollo Capital Group»,  ενώ επισημαίνεται ότι «ο συσχετικός ονομάτων της οικογένειας Ροσόλιμου με δήθεν κύκλωμα καταπάτησης δασικών εκτάσεων αφενός προσδίδει σκανδαλοθηρική διάθεση στον συντάκτη αυτού και αφετέρου προκαλεί τον εύλογο συνειρμό στον μέσο αναγνώστη ότι είμαστε δήθεν καταπατητές δημόσιας έκτασης, ισχυρισμός καθόλα ψευδής και συκοφαντικός». Το δημοσίευμα του περιοδικού όμως, αφενός δεν αναφέρει σε κανένα σημείο του ότι η «Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.» προχώρησε σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την Apollo Capital Group και αφετέρου σχετικά με τους ισχυρισμούς της οικογένειας Ροσόλιμου περί ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών για εμπλοκή της σε «κύκλωμα» καταπατητών, αναφέρει απλώς ότι μέλη της εταιρίας «Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.» στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Αταλάντα και ο Σπύρος Ροσόλιμος, εμφανίζονται επίσης «σε παλαιότερα διοικητικά συμβούλια της Apollo Capital Group, αλλά και σε άλλες εταιρίες του ίδιου ομίλου», γεγονός που προκύπτει από τα δημοσιευμένα σε Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης διοικητικά συμβούλια και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί αυθαίρετο ισχυρισμό, ενώ σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος δεν γίνεται λόγος για «κύκλωμα».

Η οικογένεια Ροσόλιμου αναφέρει επίσης ότι «ουδέποτε καταπατήσαμε δημόσια έκταση και τα διατεινόμενα από τον συντάκτη είναι παντελώς αναληθή και θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά μας». Επίσης όμως δεν αναφέρεται πουθενά στο δημοσίευμα του Hot Doc, ότι μέλος της ή εταιρία της οικογένειας καταπάτησε δημόσια έκταση. Το μοναδικό στοιχείο που αναφέρεται και δεν αποκαλύπτεται από το Hot Doc, αλλά από τον Ριζοσπάστη (το 2005), τον οποίο άλλωστε επικαλείται ο συντάκτης, αφορά την προσπάθεια της εταιρίας «Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.» το 2005 να αξιοποιήσει κτήμα της 641,6 στρεμμάτων και «να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης και την ένταξή της στο σχέδιο πόλεως, καθώς και την οικιστική αξιοποίησή της», όπως άλλωστε ανέφερε το διαφημιστικό της φυλλάδιο.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…