Newsroom

Newsroom

Απάντηση της Μόσχας στα αμερικανικά στελθ στην Ρουμανία – Φτιάχνει 3 μεραρχίες των 10.000 αντρών στα δυτικά της

Με την σύσταση μιας μηχανοκίνητης μεραρχίας τυφεκιοφόρων στο Σμόλενσκ στη Δυτική Ρωσία, απαντά σε πρώτη φάση η Μόσχα στην αποστολή της Ουάσιγκτον δύο μαχητικών στελθ F-22 στη Ρουμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

5720a8061dc5246c1f8b4af7

Την σχετική εξαγγελία έκανε ο αρχηγός Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Σεργκέι Ρουντσκόι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο το αρχηγείο της μεραρχίας αυτής θα είναι στην Γιέλνια και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι τμήμα της 1ης ή της 20ης στρατιάς τεθωρακισμένων

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τρεις νέες μεραρχίες που η κάθε μία θα αποτελείται από 10.000 στρατιώτες.

Στις αρχές της εβδομάδας η Ουάσιγκτον είχε στείλει στη Ρουμανία δύο μαχητικά στελθ από τα 12 που σταθμεύουν στην Βρετανία, σε απάντηση των χαμηλών πτήσεων ρωσικών μαχητικών πάνω από αμερικανικό αντιτορπιλικό, αλλά και σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των νέων συμμάχων της στην Ανατολική Ευρώπη που νοιώθουν να απειλούνται από την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Μόσχας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…