Newsroom

Newsroom

Απάντηση ΔΝΤ στο Bloomberg: Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για χρηματοδοτική συμμετοχή

Το ΔΝΤ, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Bloomberg, παρέπεμψε στο μπρίφινγκ της Πέμπτης, όπου ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, είπε ότι δεν έχει συζητηθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ η χρηματοδοτική του συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

58c301891dc52436768b460a

Πηγές από την Ουάσιγκτον, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν πως το Ταμείο ζήτησε από το πρακτορείο να προσθέσει στο δημοσίευμά του την τοποθέτηση αυτή του κ. Ράις, κάτι που έγινε λίγο αργότερα.

Στο δημοσίευμα, σημειώνεται ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα ένα δάνειο μικρότερο σε σύγκριση με αυτό του δεύτερου προγράμματος, προκειμένου να δικαιολογήσει έτσι στους μετόχους του τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Βάσει πηγών με γνώση του θέματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι 3 έως 6 δισ. δολάρια (2,8 – 5,6 δισ. ευρώ), σε σύγκριση με τα 31 δισ. δολάρια (29 δισ. ευρώ) που προέβλεπε το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Οι συνομιλίες για το δάνειο του ΔΝΤ θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 21 έως 23 Απριλίου, κατά την εαρινή σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, θέτοντας ενδεχομένως τις βάσεις για μια ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ λίγο αργότερα, σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Αυτό το σενάριο ωστόσο, εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, τονίζει το Bloomberg, ενώ προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει, επίσης, να αναλάβουν μία σαφή δέσμευση για ένα σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…