Απαγορεύουν στην εκπαιδευτική κοινότητα να διαδηλώσει για το Ελληνικό!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο και στους κατοίκους των Νοτίων προαστίων η πρωτοφανής ανακοίνωση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης…

elliniko 2

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο και στους κατοίκους των Νοτίων προαστίων η πρωτοφανής ανακοίνωση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης της Δ’ Αθήνας με την οποία απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης με σύνθημα «Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας» στο πρώην αεροδρόμιο στις 16 και 17 Μαρτίου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Ενας από τους βασικούς στόχους του Δημόσιου Σχολείου είναι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών στις μεγάλες αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης του περιβάλλοντος και του δημοσίου πλούτου. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν σημαντικό παιδαγωγικό καθήκον τους να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις αξίες στους μαθητές τους και γι’ αυτό το σκοπό πληθώρα σχολείων, κάθε χρόνο, διοργανώνει σχολικές δραστηριότητες και υλοποιεί προγράμματα που έχουν αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο, με την έγκριση και την επιβράβευση της Διοίκησης. Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη η απόφαση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας να απαγορεύσει, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση των Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. Το δ.σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί τη διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή της».

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…