Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τα ατομικά δικαιώματα – Τι απαντά στην Εκκλησία

Τη σαφή θέση της υπέρ των δικαιωμάτων όλων των πολιτών εκφράζει η κυβέρνηση με αφορμή το αίτημα της Ιεράς Συνόδου για απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ταυτότητα φίλου.

59d781a71dc524da2c8b47b8

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» σχολιάζει σχετικά η κυβέρνηση, μην αφήνοντας όμως περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεων της.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ζήτησε μέσω ανακοίνωσης την απόσυρσή του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η Ιερά Σύνοδος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας». Παράλληλα, καλούσε τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…