Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ για τις μειώσεις στο Εφάπαξ και κριτική σε Βρούτση

Όχι στον μαθηματικό τύπο που οδηγεί στη μείωση του εφάπαξ λένε  οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, ζητώντας να τους αποδοθούν οι…

ikaxeri 1

Όχι στον μαθηματικό τύπο που οδηγεί στη μείωση του εφάπαξ λένε  οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, ζητώντας να τους αποδοθούν οι εισφορές που έχουν καταβάλει.

Σε ανακοίνωση τους, σχετικά με νέα μείωση του εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφέρουν ότι «οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας επί δεκαετίες καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στο Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ και ελάμβαναν εφάπαξ κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τους περισσότερους τομείς του δημοσίου».

«Επιπλέον» σημειώνουν «το χορηγούμενο ποσό του εφάπαξ των υπαλλήλων ΙΚΑ έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 35,11%».

«Τα αποθεματικά του ταμείου εξαϋλώθηκαν από εφαρμοζόμενες εγκληματικές πολιτικές παλαιότερων χρόνων κι αυτό δεν είναι ευθύνη των σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων του ΙΚΑ, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν την κοινωνική ασφάλιση» υπογραμμίζουν.

Ασκούν σκληρή κριτική στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρουτσή για το γεγονός ότι μίλησε για «πλιάτσικο» στο ΙΚΑ, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «απαράδεκτη», ενώ επισημαίνουν πως «δεν εξαιρείται ο ίδιος από τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ταμείου».

«Απαιτούμε άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα. Επιπλέον, απαιτούμε άμεση ανάκληση των δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας, οι οποίες προσβάλουν τους μαχόμενους εργαζόμενους της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…