Newsroom

Newsroom

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

Η κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμνημονιακή πολιτική εντός της ευρωζώνης, ξεκαθάρισαν σήμερα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά…

syriza sima logotupo thumb large 3

Η κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμνημονιακή πολιτική εντός της ευρωζώνης, ξεκαθάρισαν σήμερα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και επισήμως, με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, μετά την έκταση που δόθηκε στις δηλώσεις του Κ.Ο. του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Ο κ. Λαφαζάνης με κείμενο θέσεων που κατέθεσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τη θέση του “όχι πάση θυσία στο ευρώ” και άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος για τη θέση της, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος τη Δευτέρα σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, είπε  ότι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ειναι η εφαρμογη “αντιμνημονιακού προγράμματος εντός ευρωζώνης” προσθέτοντας οτι “αν δεχτούμε εκβιασμούς , απειλές ή εκβιαστικά διλήμματα εμείς θα εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό μας πρόγραμμα”.

 

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου βρήκε και πάλι την ευκαιρία να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση υπέρ του ευρώ ή της δραχμής, στη λογική του “μαύρου ή άσπρου”.

«Το να πατάς σε δυο βάρκες, σε αυτή του Τέξας και σε αυτή του κ. Λαφαζάνη, δεν γίνεται. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει επιτέλους άμεσα τη θέση του», πρόσθεσε.

“Οι θέσεις του και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές, τις έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και κερδίζουν διαρκώς την εμπιστοσύνη του”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας την νέα επίθεση Κεδίκογλου, τονίζεται ότι «η έννοια  της εσωκομματικής δημοκρατίας, η πρακτική  των ανοιχτών διαδικασιών, των συνθέσεων, του σεβασμού στις μειοψηφικές απόψεις αλλά και στις συλλογικές αποφάσεις, είναι άγνωστες στα προσωποπαγή και αποστεωμένα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού. Μοναδικό άγχος τους είναι η διατήρηση πάση θυσία της εξουσίας και οι διαφωνίες τους εξαντλούνται στη διανομή των λαφύρων από τη λεηλασία του ελληνικού λαού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς σχετικά, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, δήλωσε ότι οι θέσεις του Π. Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την πολιτική του κόμματος. Αναγνώρισε, πάντως, ότι γίνεται διάλογος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, επισημαίνοντας ωστότο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Καλύβης, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να διαμορφώσει το πρόγραμμά του».  Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, υπάρχει μια συζήτηση: «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εγώ προσωπικά έχω παρόμοιες απόψεις με τον κ. Λαφαζάνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κενό στρατηγικής».

Θέση πήρε κι ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει, μετά απο πολυετείς συζητήσεις και με μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου, ότι δεν υιοθετεί την πολιτική επιστροφής στη δραχμή”.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…