"Ανόητη" αποκάλεσε ο πασόκος πρόεδρος του ΕΟΦ την "α λα Μητσοτάκη" αξιολόγηση

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήρης Λιντζέρης χαρακτήρισε την ρύθμιση για την «αξιολόγηση» των…

mitsotakis 11

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήρης Λιντζέρης χαρακτήρισε την ρύθμιση για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ποσοστώσεων «ανόητη» και προέβλεψε πως δεν θα προχωρήσει στην πράξη.

Οι επισημάνσεις αυτές του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έρχονται σε συνέχεια παρόμοιας καταιγιστικής κριτικής την οποία δέχθηκε ο νόμος Μητσοτάκη όχι μόνο από κοινωνικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. ά) αλλά κι από επιστημονικούς φορείς, όπως οι ΔΕΕ και ΕΚΔΔΑ, εκ των οποίων μάλιστα ο τελευταίος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Επειδή πλέον η αποτυχία του συστήματος «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ποσοστώσεων ομολογείται κι από γνωστά πολιτικά στελέχη της ίδιας της συγκυβέρνησης, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατάθεσε ερώτηση με αποδέκτες τους υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μάκη Βορίδη και Κυριάκο Μητσοτάκη αντιστοίχως. Με αυτή ρωτά:

1.»Γνωρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποιες δημόσιες υπηρεσίες/φορείς προχώρησαν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους βάσει του νόμου Μητσοτάκη; Να σταλεί στη Βουλή πλήρης κατάλογος.

2. Ειδικά για τον ΕΟΦ, προχώρησε τελικά η “αξιολόγηση” μέσω ποσοστώσεων των υπαλλήλων του, μια διαδικασία την οποία χαρακτήρισε “ανόητη” ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΦ και τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης; Αν όχι, πως αξιολογήθηκε το προσωπικό του ΕΟΦ»;

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…