Newsroom

Newsroom

Ανοίγει το Μουσείο Παιχνιδιών στο Φάληρο!

Το Μουσείο Παιχνιδιών του Μπενάκη ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό.

59e4c6911dc5243a788b457f

Σε εκλεκτικιστικό κτήριο της περιόδου 1897–1900, δωρεά της Βέρας Κουλούρα σύμφωνα με την επιθυμία του συζύγου της, Υδραίου ευεργέτη και πλοίαρχου Αθανάσιου Κουλούρα, στεγάζεται το νέο Μουσείο Παιχνιδιών.

Η αρχιτεκτονική του μορφολογία συνδυάζει νεογοτθικά, μπαρόκ και Art Nouveau στοιχεία και θεωρήθηκε ο ιδανικός χώρος για να στεγαστεί η συλλογή παιχνιδιών του μουσείου Μπενάκη, πυρήνας της οποίας είναι η συλλογή που η Μαρία Αργυριάδη δώρισε το 1992. Συλλογή που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης. Παρουσιάζει 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

Η ελληνική συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους: χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, πανηγυριώτικα και εμπορικά παιχνίδια του 20ού αι., επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ομαδικά παιχνίδια δρόμου και παιδικά έθιμα. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν μέλη των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων), αναβιώσεις αυτών που έπαιζαν ως παιδιά.

Η ευρωπαϊκή συλλογή του Μουσείου αποτελείται από αστικά και λαϊκά παιχνίδια από το 18ο έως τον 20ό αι., κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Βιβλία-μελέτες που αφορούν στο Παιδί και στο Παιχνίδι, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, στοιχεία για Έλληνες κατασκευαστές παιχνιδιών, 3.000 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και εκπαίδευσης ή γενικά πληροφοριακά, συνθέτουν μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Μουσείο καλεί μικρούς και μεγάλους στο επίσημο άνοιγμά του την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, από τις 10:00 έως τις 18:00 στον «Πύργο των Παιχνιδιών», Λεωφόρος Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο.

Info:

Πέμπτη – Παρασκευή- Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 18:00

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 26/10/2017.

Γενική είσοδος: € 9

Μειωμένη Γενική Είσοδος: € 7

Τηλ: +30 213 0258498.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…