Newsroom

Newsroom

Άνοιξε στο Άμστερνταμ ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος οίκος ανοχής

Στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στην βιομηχανία του σεξ, άνοιξε στο Άμστερνταμ ο πρώτος οίκος ανοχής τον οποίον αυτοδιαχειρίζονται οι ίδιες οι ιερόδουλες.

591c17581dc524f3208b468d

Ο νέος οίκος ανοχής διαθέτει 14 «βιτρίνες» και εκτείνεται σε τέσσερα κτήρια στο Βάλεν, την χαρακτηριστική περιοχή του Άμστερνταμ με τους οίκους ανοχής. Θα απασχολεί περίπου 40 άτομα που θα έχουν ενεργό ρόλο στην διαχείρισή του, καθώς θα συμμετέχουν στον οργανισμό «My Red Light» που θα είναι υπέυθυνος για την λειτουργία του, μέσω του δήμου. 

«Τα πάντα σε αυτό το πρότζεκτ έχουν διεκπαιρεωθεί από τις εργαζόμενες. Ελπίζω να έχουμε ευχάριστο χώρο εργασίας, όπου οι ιερόδουλες θα είναι αυτές που είναι και θα νιώθουν ευπρόσδεκτες», λέει στον Guardian μία από αυτές.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000. Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής πρέπει να έχουν άδεια και να υπακούουν στους δημοτικούς κανόνες, ενώ οι ιερόδουλες πληρώνουν κανονικά φόρους. 

Ο νέος οίκος ανοχής φιλοξενείται σε τέσσερα κτήρια που ο δήμος αγόρασε το 2007 από τον διαβήτο πρώην ιδιοκτήτη πολλών κτηρίων στο Βάλεν τον «Χοντρό» Τσαρλς Γκέρτς, σε μια προσπάθεια να τον κάνει να εγκαταλείψει την περιοχή. 

Τα δωμάτια του οίκου ανοχής αυτού είναι μεγαλύτερα και πιο χρωματιστά από ό,τι συνήθως στην περιοχή αυτή του Άμστερνταμ, ενώ στο σχέδιο είναι ακόμα και η διοργάνωση σεμιναρίων για τις ιερόδουλες.        

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…