Newsroom

Newsroom

Άνετη νίκη Χάμιλτον στην Κίνα

Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 που έγινε την Κίνα μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα και ισοβαθμεί πλέον με τον Φέτελ (2ος), στην βαθμολογία.

58e9f1311dc52420728b45c8

Ο Λουίς Χάμιλτον πανηγύρισε στον Κίνα την 54η του νίκη και την 106η παρουσία του στο βάθρο. Ο Βρετανός εκκίνησε από την 1η θέση και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, παίρνοντας έυκολα την καρό σημαία. Πίσω του δόθηκε μάχη για τις άλλες δυο θέσεις στο βάθρο με κερδισμένους τους Φέτελ και Φερστάπεν.

 Του Βαγγέλη Σπυράκη  

Η βροχή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του Κινέζικου GP. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε όλους τους οδηγούς με ενδιάμεσα ελαστικά καθώς το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο. Ο μόνος από τους 20 οδηγούς που αποφάσισε να ρισκάρει με σλικ ελαστικά ήταν ο Σάινθ.

Το ρίσκο δεν του βγήκε καθώς ο Ισπανός έχασε θέσεις στην εκκίνηση αλλά και τον έλεγχο της Toro Rosso στην πρώτη στροφή. Μεγάλος κερδισμένος στην εκκίνηση ο Μαξ Φερστάπεν που από την 16η θέση βρέθηκε στην 9. Αντίθετα ο Ράικονεν έχασε μια θέση και έπεσε 5ος πίσω από το Ρικιάρντο.

Μετά τον πρώτο γύρο χτύπησε ο Πέρεζ με το Στρολ με αποτέλεσμα να οι οδηγοί να μπουν σε καθεστώς εικονικού safty car, μέχρι να απομακρυνθεί η Williams. Η αργοπορία, οδήγησε σε πολλά γλιστρήματα, με πρώτο θύμα τον Τζιοβινάζι που έχασε το πίσω μέρος της Sauber στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Ιταλός για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο κατέστρεψε τη Sauber, αποτέλεσμα που έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο αγώνας έφτασε μέχρι τον 8ο γύρο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και όταν βρήκε τον κανονικό του ρυθμό είχαμε ανακατατάξεις. Ο Μπότας γλίστρησε, έκανε τετακέ που τον έριξε πίσω. Ο Ράικονεν αντιμετώπισε προβλήματα με την απόδοση της υβριδικής μηχανής της Ferrari που σε κάποια σημεία δεν «τραβούσε».

Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Χάμιλτον να πάρει διαφορά, ενώ οι υπόλοιποι ψαχνόντουσαν για το τι ελαστικά θα επιλέξουν για την συνέχεια. Έτσι φτάσαμε στο 35 γύρο , εκεί όπου ο Φέτελ έριξε ”λευκή”πετσέτα, καθώς μπήκε για αλλαγή ελαστικών βάζοντας ξανά τη μαλακή γόμα. Την κίνηση αυτή την εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός, που είχε διαφορά και πλέον είχε και την άνεση να μπει και ν’ αλλάξει ελαστικά, διατηρώντας την πρωτοπορία, μέχρι τέλους χωρίς προβλήματα.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Ραϊκόνεν, Μπότας, Σάινθ, Μάγκνουσεν, Πέρεζ, Οκόν.

Επόμενος αγώνας, την Κυριακή του Πάσχα στο Μπαχρέιν!

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…