Ανατολικά του Ευφράτη υποχωρούν οι Κούρδοι – Ετοιμάζουν επίθεση στην "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών

Τελικά υπακούοντας και στα κελεύσματα των ΗΠΑ οι Κούρδοι υποχώρησαν ανατολικά του Ευφράτη στη Βόρεια Συρία αποφεύγοντας την μετωπική σύγκρουση με τις μονάδες του τουρκικού στρατού. Ταυτόχρονα όμως ετοιμάζουν επίθεση κατά της θεωρούμενης «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.

57bece5c1dc52439738b4a48

Την σχετική πληροφορία έδωσε εκπρόσωπος της υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο ISIS.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την πληροφορία.

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι Κούρδοι της Συρίας, κυρίως εκείνοι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), επιδιώκουν στην πραγματικότητα όχι τόσο την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά την ενοποίηση των τριών κουρδικών καντονίων της βόρειας Συρίας για τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής οντότητας εκεί, πράγμα στο οποίο η Άγκυρα αντιτίθεται με σφοδρότητα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το PYD έχει και αυτό μαρξιστικές καταβολές όπως το PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Τα στελέχη δε το PYD αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν τον ιδεολογικό καθοδηγητή τους.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…