Αναστασιάδης: Είναι η ώρα της Τουρκίας

Είναι η ώρα της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία.

5931cb0a1dc52433718b49bb 1

Μιλώντας στο μνημόσυνο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων, όσο και για τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόνισε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ιδίως από μία χώρα η οποία από το 1974 μολύνει και κατέχει έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τη Διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, οφείλουν να είναι δομημένες στο διεθνές δίκαιο.

«Θέλω να καθησυχάσω τον λαό ότι γνωρίζω τις γραμμές και τα περιθώρια, όπως επίσης γνωρίζω και την ανάγκη διασφάλισης υλοποίησης όσων θα συμφωνηθούν», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας γενικά τις επικρίσεις, αλλά και προτροπές ως προς τι πρέπει να πράξει, από την αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Διάσκεψη δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με το μόνο θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί, δηλαδή με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Ερωτηθείς εάν την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η παράλληλη συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι η ελληνοκυπριακή θέση για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η τουρκοκυπριακή πλευρά να θέτει όρους και προϋποθέσεις και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη φάση των εξελίξεων πριν από τη Διάσκεψη.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…