Αναληθή χαρακτηρίζει το ΥΠΟΙΚ τα περί αυξήσεων φόρων σε τσιγάρα, καφέ και καύσιμα

Στη διάψευση των όσων έχουν γραφτεί περί αύξησης φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών κάνοντας λόγο για «νέα παράσταση» με «κατασκευασμένες και αναληθείς ειδήσεις».

57d016811dc52453678b46e2

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ανέφεραν σήμερα πως η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οδηγεί αναγκαστικά στην ανάγκη λήψης νέων φορολογικών μέτρων, είτε άμεσου είτε έμμεσου χαρακτήρα.

Στην προκείμενη περίπτωση, το ΥΠΟΙΚ, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, θα επιστράτευε τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, φορολογικά μέτρα έμμεσης φορολογίας.

Αυτά τα μέτρα θα αφορούσαν σε βασικά είδη κατανάλωσης όπως είναι τα καύσιμα, ο καφές, αλλά και τα τσιγάρα, όπου δεν «την γλυτώνουν» ούτε οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο για «εφεύρημα», αναφερόμενοι στα περί υστέρησης εσόδων τον Αύγουστο, επαναλαμβάνοντας ότι η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.

«Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο», συμπληρώνουν.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι πλήρης και σαφής εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα υπάρχει με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες.

«Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”», καταλήγουν.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…