Newsroom

Newsroom

Aνακοινώθηκαν τα κινηματογραφικά βραβεία Critics’ Choice

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Critics’ Choice τα οποία διοργανώνει ο μεγαλύτερος οργανισμός κριτικών κινηματογράφου στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στον απόηχο…

adele

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Critics’ Choice τα οποία διοργανώνει ο μεγαλύτερος οργανισμός κριτικών κινηματογράφου στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στον απόηχο των οσκαρικών υποψηφιοτήτων .

Οι ταινίες που ξεχώρισαν στα βραβεία Critics’ Choice Awards:

Το αντιρατσιστικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ Μακ Κουίν απέσπασε το βραβείο Καλύτερης  Ταινίας. Ο Μάθιου Μακ Κόναχι για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club» κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, μετά τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην  «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι  Άλεν, κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου.

Ο Τζάρεντ Λέτο για τη μεταμόρφωσή του στο «Dallas Buyers Club» απέσπασε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου. Η Λουπίτα  Νιόνγκ’Ο τιμήθηκε με το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου, για το «12 χρόνια σκλάβος». Καλύτερο πρωταγωνιστικό καστ: «Οδηγός διαπλοκής».

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος επιλέχτηκε ως η καλύτερη νεαρή  ηθοποιός για την ερμηνεία της στο δράμα του Κεσίς «Η ζωή της Αντέλ» που βραβεύτηκε επίσης ως καλύτερη Ξενόγλωση Ταινία.  Ο Αλφόνσο Κουαρόν τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας για τη 3D οπτική πανδαισία στο «Gravity». Ο Σπάικ Τζόνζι με το «Her» απέσπασε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και ο Τζον Ρίντλεϊ («12 χρόνια σκλάβος») το βραβείο προσαρμοσμένου σεναρίου.

Στις ταινίες κινουμένων σχεδίων βραβεύτηκε το «Frozen» («Ψυχρά και ανάποδα»). Καλύτερη ταινία δράσης αναδείχτηκε το «Lone survivor», ενώ ο πρωταγωνιστής της, Μαρκ Γουόλμπεργκ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος άνδρας ηθοποιός σε ταινία δράσης. Η Σάντρα Μπούλοκ επιλέχτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε ταινία δράσης («Gravity»), παρά τον σκληρό συναγωνισμό που είχε με τη Τζένιφερ Λόρενς για το «Hunger games: φωτιά» που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία.

Ο «Οδηγός διαπλοκής» βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμωδία. Αντίστοιχα τιμήθηκαν για τις ερμηνείες τους σε κωμωδίες,  ο Λεονάρντο ντι Κάπριο («Ο λύκος της Γουόλ Στριτ») και η Έιμι Άνταμς («Οδηγός διαπλοκής»).

Καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας επιλέχτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο το «Gravity» που ξεχώρισε και σε άλλες τεχνικές κατηγορίες (Καλύτερης φωτογραφίας, μοντάζ, οπτικών εφέ), ενώ απέσπασε και το βραβείο μουσικής. Καλύτερο τραγούδι αναδείχτηκε το «Let it go» από το «Frozen».

Η Κάθριν Μάρτιν βραβεύτηκε για τη δουλειά της στα κοστούμια του «Υπέροχου Γκάτσμπυ». Η ίδια ταινία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ενώ στο μακιγιάζ νίκησε ο «Ο οδηγός διαπλοκής». Τέλος, οι κριτικοί ψήφισαν το μουσικό ντοκιμαντέρ «20 feet from stardom».

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…