Ανακοινώθηκαν οι "ενδιαφερόμενοι" για τον ΟΛΠ

Έληξε σήμερα η προθεσμία επιβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και σύμφωνα με…

olp 3

Έληξε σήμερα η προθεσμία επιβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, συνολικά έξι επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι είναι:

-APM Terminals B.V.
-Cartesian Capital Group, LLC
-COSCO (Hong Kong) Group Limited
-International Container Terminal Services, Inc
-Ports America Group Holdings
-Utilico Emerging Markets Limited

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε πως “Το επενδυτικό ενδιαφέρον έξι διεθνών ομίλων για την αξιοποίηση του ΟΛΠ δικαιώνει την στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησής του, ενώ διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν το αντίθετο”.

Να σημειώσουμε πως την αντίθεσή τους για την “αξιοποίηση” του ΟΛΠ έχουν ακφράσει παραγωγικοί φορείς του Πειραιά, εργαζόμενοι στο λιμάνι, σωματεία και κόμματα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…