Αναδίπλωση Μητσοτάκη μετά το άδειασμα από Μπακογιάννη

Σε αναδίπλωση υποχρέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η στάση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όχι απλώς αγνόησε τις εντολές του Μοσχάτου στα στελέχη της ΝΔ να μην παρευρεθούν στις κυβερνητικές «φιέστες» όπως αποκαλούσε τα Περιφερειακά Αναπαραγωγικά Συνέδρια, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα θερμός για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

597b0d7f1dc52486338b45f0

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε και ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του κ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε πως «οι περιφερειάρχες καλά κάνουν και πηγαίνουν σε αυτά τα συνέδρια. Και επειδή είδα και διάφορες συζητήσεις γι’ αυτό, εμείς είπαμε ξεκάθαρα ότι τα κομματικά μας στελέχη δε συμμετέχουν, από εκεί και πέρα η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει ό, τι θέλει, εμείς δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Η ίδια η ΝΔ ωστόσο στην ανακοίνωσή της ανέφερε για την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και συμπλήρωνε πως «είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

Η αναδίπλωση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στον απόηχο του «αδειάσματος» που του επεφύλασσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έστειλε χθες με δημόσια δήλωσή του μήνυμα στην ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για μια σειρά από θέματα.

Επιπλέον, στην ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, ο κ. Μπακογιάννης δεν έκρυψε το θετικό κλίμα που ήδη είχε καλλιεργήσει ενόψει του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλοι βιώνουμε φτώχεια, ανεργία, αδικία, μικρές και μεγάλες ήττες, αλλά αυτό δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015. «Μην τρελαθούμε κιόλας!» πρόσθεσε. Τέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η αυτοδιοίκηση «δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…