Newsroom

Newsroom

Αμετανόητος ο Σουλτς: Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα, ο Καμμένος πρέπει να είναι υπό έλεγχο για να μην κάνει βλακείες

Ήταν λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη όταν ο Μάρτιν Σουλτς είχε κάνει παρέμβαση στην ελληνική πολιτική σκηνή λέγοντας πως θα προτιμούσα ως κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι και το Σταύρο Θεοδωράκη. Τώρα, μόλις μία ημέρα μετά τη νέα ισχυρή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζοντας πως θα κυβερνήσει εκ νέου με τους ΑΝ.ΕΛ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δε δίστασε να ξαναπαρέμβει, βρίσκοντας για ακατανόητη την επιλογή συμμαχίας με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων "λαϊκιστή" και "προπαγανδιστή της ελληνικής Ορθοδοξίας". Έλαβε βεβαίως ήδη την απάντησή του.

schultz 2

Ήταν λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη όταν ο Μάρτιν Σουλτς είχε κάνει παρέμβαση στην ελληνική πολιτική σκηνή λέγοντας πως θα προτιμούσα ως κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι και το Σταύρο Θεοδωράκη. Τώρα, μόλις μία ημέρα μετά τη νέα ισχυρή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζοντας πως θα κυβερνήσει εκ νέου με τους ΑΝ.ΕΛ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δε δίστασε να ξαναπαρέμβει, βρίσκοντας για ακατανόητη την επιλογή συμμαχίας με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε μεταξύ άλλων “λαϊκιστή” και “προπαγανδιστή της ελληνικής Ορθοδοξίας”. Έλαβε βεβαίως ήδη την απάντησή του.

Μιλώντας στο γαλλικό δημόσιο ραδιόφωνο France Inter, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση. «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά [του Αλέξη Τσίπρα] για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο κόμμα, τους ΑΝΕΛ, ένα ακροδεξιό κόμμα», ανέφερε. Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία κι άρα έπρεπε να βρει ένα σύμμαχο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε: «Είχε κι άλλες επιλογές. Στην πρώτη του μου κλήση του είπα: “Άκου, η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί σου”. Μερικά λεπτά αργότερα διάβασα στα πρακτορεία Τύπου πως ήταν έτοιμος να υποδεχθεί τον κο. Καμμένο που είναι ένας προπαγανδιστής της ελληνικής Ορθοδοξίας”.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συμπλήρωσε πως μια τέτοια συμμαχία στη Γαλλία θα ήταν αδιανόητη ενώ στην Ελλάδα είναι κυβέρνηση. Αναφέρθηκε μάλιστα με άκρως υποτιμητικό τρόπο στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως είναι ένας υπουργός Άμυνας που “πρέπει να είναι συνεχώς υπό έλεγχο για να μην κάνει βλακείες”. Στην ερώτηση ποιά ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Σουλτς είπε: “Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα». 

Έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα, τον θέλει στους σοσιαλδημοκράτες

“Ήταν πραγματικά ένα έργο τέχνης σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής αυτό που έκανε ο Τσίπρας μέσα στη χρονιά”, είπε ο Μάρτιν Σουλτς, εξηγώντας πως υπερασπίσθηκε τη θέση του κόντρα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, πέρασε τη συμφωνία και στη συνέχεια ανανέωσε τη θητεία του. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γερμανός αξιωματούχος κάλεσε ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες.

Μάλιστα, στην παρατήρηση του δημοσιογράφου πως σε αυτή την ευρω-ομάδα είναι ήδη το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σουλτς έκανε λόγο για μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που έχουν μετακινηθεί από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και για “σύγκλιση” ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα πάντως, για το Ποτάμι ούτε κουβέντα…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…