Αμετανόητος ο μακελάρης της Ιαπωνίας – ήταν γνωστό το μίσος του για τα άτομα με αναπηρία

Με ένα πλατύ χαμόγελο που παγώνει το αίμα χαιρέτισε σήμερα τις τηλεοπτικές κάμερες ο Σατόσι Ουεμάτσου, ο νεαρός άνδρας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην μεταπολεμική ιστορία της Ιαπωνίας, κατά τη μεταφορά του από το αστυνομικό τμήμα της Σαγκαμιχάρα, 50 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, σε άγνωστη τοποθεσία κράτησης.

579884511dc524ce2e8b494e

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ουμέτσου μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης σε κρατητήριο στην κοντινή Γιοκοχάμα, χωρίς ωστόσο να μπαίνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσης και διεξοδική έρευνα στο σπίτι του δράστη, στην προσπάθεια των Αρχών να βρουν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ο Ουεμάτσου προετοίμασε την επίθεση.

Σύμφωνα με τον Guardian, o 26χρονος ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι 19 ανθρώπους σε ένα ίδρυμα για άτομα με αναπηρία, δήλωσε στην αστυνομία μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. Ειδικότερα, ανέφερε στους ανακριτές ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία του να «λυτρώσει» ανθρώπους με βαριά αναπηρία. Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία τα ξημερώματα της Τρίτης, λιγότερο από μία ώρα αφότου επιτέθηκε με μαχαίρι στους τροφίμους του ιδρύματος Tsukui Yamayuri-en, σκοτώνοντας 19 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα άνδρες και δέκα γυναίκες, ηλικίας από 20-70 ετών. Στο ίδιο ίδρυμα είχε εργαστεί και ο ίδιος επί τρία χρόνια, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε παραιτήθηκε.

Την ίδια ώρα που η Ιαπωνία προσπαθεί να συνέλθει από την χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία της, απορία προκαλεί η αδράνεια των αρχών που επέτρεψε να λάβει χώρα αυτό το – όπως όλα δείχνουν – καλοσχεδιασμένο έγκλημα. Στοιχεία που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο 24ωρο αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Ουεμάτσου έτρεφε εδώ και χρόνια ένα βαθύ μίσος για τους ανάπηρους ανθρώπους, το οποίο είχε εκφράσει με πλήθος επιστολών που απευθύνονταν στον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιαπωνίας. Σε αυτές, δήλωνε ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» 470 ανάπηρους ανθρώπους, απαλλάσσοντας τον κόσμο από το «βάρος» της φροντίδας τους.

«Όνειρό μου είναι ένας κόσμος στον οποίο όσοι πάσχουν από σοβαρές αναπηρίες θα μπορούν να υποβάλλονται σε ευθανασία, με τη συναίνεση των κηδεμόνων τους, από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να ζήσουν στο σπίτι και να είναι ενεργοί στην κοινωνία», έγραφε σε ένα από αυτά τα γράμματα «μίσους», υποσχόμενος ότι οι εκτελέσεις των ασθενών θα είναι γρήγορες και ανώδυνες.

Λίγο μετά από την απόλυσή του από το ίδρυμα τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω δραματικής αλλαγής στη συμπεριφορά του, ο Ουεμάτσου είχε θεωρηθεί επικίνδυνος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο ακούσιος εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και έπασχε από παράνοια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι θα έβλαπτε άλλους ανθρώπους, μόλις 12 ημέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είχε βελτιωθεί τόσο που μπορούσαν να του δώσουν εξιτήριο.

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…