Αμβρόσιος: Καλύτερα ναζιστής και φασίστας

Ώρα να κουνήσουμε λίγο το κεφάλι και να αναστοχαστούμε το τι μας συμβαίνει με τον φασισμό να ορθώνεται μπροστά μας. Γιατί πολύ τακτοποιημένα τα είχαμε τόσο καιρό.

5a64cb291dc524487b8b456a

Tην ώρα που ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πραγματοποιούσε μια ίδια και στο Αίγιο. Το χειρότερο είναι ό,τι ο Μητροπολίτης αντί να ξεκινήσει την ομιλία του για το φλέγον ζήτημα (σ.σ με τις όποιες απόψεις έχει για αυτό), εξύμνησε την ΧΑ και τον ναζισμό για το καλό της πατρίδας…

Δίπλα του πρόσωπα πρωτοκλασάτα της οργάνωσης ΧΑ, όπως ο βουλευτής Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, ο βουλευτής Πειραιώς Γιάννης Λαγός, αλλά και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης. Εκτός των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, υπήρχαν και αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσης.

Ο Αμβρόσιος στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπε:

«Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν “Αμβρόσιος ο ναζιστής”, “Αμβρόσιος ο χουντικός”, “Αμβρόσιος ο εθνικιστής”… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Συμπέρασμα από την ομιλία αυτή; Επιτέλους βρέθηκε ένας Μητροπολίτης εκεί στην Εκκλησία ΑΕ που δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι γουστάρει να ψήνει ανθρώπους στους φούρνους του Άουσβιτς. Με χριστιανική αγάπη εννοείται…

Tελικά, το αυγό του φιδιού βγάζει πολλά κεφάλια…