Newsroom

Newsroom

Alpha Bank: Ανάκαμψη στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Την διατήρηση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επιβεβαιώνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

59b380d41dc5242e4d8b4598

Ένα ακόμη βήμα για την έξοδο στις αγορές επιβεβαίωσαν

οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.Οι αναλυτές βλέπουν ότι η σταδιακή άνοδος της οικονομίας θα ανάκαμψη για τα καλά  το δεύτερο εξάμηνο του 2017

Ειδικότερα μια σειρά δεικτών οικονομικής συγκυρίας με μηνιαία συχνότητα υποδηλώνουν ότι θα έχουμε βαθμιαία περαιτέρω ανάκαμψη στο τρίτο, και κυρίως, το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Πρώτον, η ιδιωτική κατανάλωση δεν φαίνεται να εξασθενεί. Αποτυπώνεται και στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών των λιανικών πωλήσεων κατά 2,5% σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Επίσης, διαφαίνεται τάση βελτιώσεως της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αν και παραμένει σε χαμηλό επίπεδο (-57 μονάδες τον Αύγουστο του 2017, από -61,5 τον Ιούλιο του 2017 και -70,1 τον Αύγουστο του 2016).

Δεύτερον, οι τουριστικές εισπράξεις και αφίξεις αναμένεται να διατηρήσουν, και ενδεχομένως να αυξήσουν, στο τρίτο τρίμηνο τη δυναμική που παρουσίασαν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 (Δελτίο 25.08.2017). Η επίδραση αυτής της ανόδου αναμένεται να καταγραφεί τόσο στις εξαγωγές υπηρεσιών όσο και στην ιδιωτική κατανάλωση.

Τρίτον, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ενισχύθηκε το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2017. Στο δίμηνο αυτό, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 98,6 μονάδες, από 94 μονάδες στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, εξέλιξη που αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα

Τέταρτον, οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την εντατικοποίηση της υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων.

Πέμπτον, η επανεκκίνηση του προγράμματος εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτιμάται ότι θα τονώσει τις συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία επιτρέποντας την πραγματοποίηση επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Τέλος, η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας επιχειρήσεων κυρίως του μεταποιητικού τομέα που παρατηρείται από το 2010 εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί, όπως φανερώνει η αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής κατά 2,8% σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αλλά και η αξιοσημείωτη άνοδος του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ σε επίπεδο άνω του 50 που σηματοδοτεί την αύξηση της παραγωγής για τρίτο συνεχή μήνα τον Αύγουστο του 2017 (52,2).

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ