Newsroom

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας: "Πάρτι" για λίγους η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας

«Κυβέρνηση και τρόικα δήθεν διαπραγματεύονται αλλά στη πραγματικότητα από κοινού σχεδιάζουν τη συνέχιση του νεοφιλελευθερισμού, την εμβάθυνσή του, δηλαδή την…

tsipras 55

«Κυβέρνηση και τρόικα δήθεν διαπραγματεύονται αλλά στη πραγματικότητα από κοινού σχεδιάζουν τη συνέχιση του νεοφιλελευθερισμού, την εμβάθυνσή του, δηλαδή την εμβάθυνση της καταστροφής των πολλών για να συνεχιστεί το πάρτι των λίγων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλίου, σχολιάζοντας την περιβόητη συμφωνία με την τρόικα.

Όπως σημείωσε, δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση τη τρόικα, αλλά από αντιθέτως «ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο.  Να χουν και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ακέραιη. Δήθεν διαπραγματεύονται αλλά στη πραγματικότητα από κοινού σχεδιάζουν τη συνέχιση του νεοφιλελευθερισμού, την εμβάθυνσή του, δηλαδή την εμβάθυνση της καταστροφής των πολλών για να συνεχιστεί το πάρτι των λίγων».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι, όπως λέει και το βιβλίο του Γ. Μηλιού, «τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις κάθονται από τη μια πλευρά του τραπεζιού και η άλλη πλευρά είναι κενή.  Όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καθίσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Επιτέλους, θα σταματήσει η άλλη πλευρά να είναι άδεια. Και η αυτοπεποίθησή του αυτή θα προέρχεται από την στήριξη που θα έχουμε από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τα συμφέροντα της οποίας η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα υπηρετεί». Και συνέχισε:«Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ενεργή στήριξη του λαού αλλά και των εργαζομένων και των κινημάτων, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.  Εκεί ακριβώς βασίζεται όλη η στρατηγική μας για τη διαπραγμάτευση, την οποία σκιαγραφεί ο Μηλιός στο βιβλίο του».

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για μία νέα Ελλάδα και μία άλλη Ευρώπη. «Στη πραγματικότητα η νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Θα είναι σαν η Ελλάδα να δείχνει το δρόμο στους λαούς της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το βιβλίο του Γ. Μηλιού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, ανέφερε ότι «εκτός από το να δίνει απαντήσεις στις εντεινόμενες και συχνά αφελείς ή κακόβουλες κριτικές που διατυπώνονται για την εναλλακτική πρόταση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, νοηματοδοτεί, δίνει πρόσημο ταξικό και βαθιά ιδεολογικό στο χαρακτήρα της πολιτικής μάχης. Με αυτή την έννοια ο Γιάννης είναι δυο φορές χρήσιμος. Ως διανοούμενος αλλά και ως στρατιώτης, ως μαχητής που δίνει τη μάχη ταυτόχρονα στο πεδίο των ιδεών αλλά και στο πεδίο της καθημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ίσως έτσι να εξηγείται και η διαρκής επιλογή να δίνει τη μάχη αυτή στη πρώτη γραμμή και να μη προτιμά την αναπαυτική και πιο ήσυχη θέση του πανεπιστημιακού διανοούμενου, του οικονομικού αναλυτή, που από απόσταση δίνει κατευθύνσεις», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
 

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…