Newsroom

Newsroom

Αλβανία: Φωτιά σε λεωφορείο με ομογενείς – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Έκρηξη σε λεωφορείο με απολογισμό δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά, στην Αλβανία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα βαριάς μορφής και δίνεται μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

57489a991dc5247c2c8b4e49

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αυλώνα, μεταφέροντας 30 ορθοδόξους, κυρίως ομογενείς, στην Κρούγια. Την ώρα που το όχημα κινείτο στο κέντρο της πόλης, έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες.

Στο Νοσοκομείο των Τιράνων όπου έχουν μεταφερθεί τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το λεωφορείο είχε αγοραστεί πριν από δύο μήνες από την Ιταλία. Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που βρίσκονται μέχρι οι Αλβανικές αρχές, οι οποίες διαρρέουν ότι η έκρηξη και η φωτιά προκλήθηκε από βλάβη στο λεωφορείο.

Ζήτησε από την Εισαγγελία και τα εκτελεστικά όργανα του κράτους, να προχωρήσουν σε βάθος ανάκριση ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση Ράμα να επιτρέψει την μεταφορά τραυματιών σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Από την κυβέρνηση Ράμα, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.