Αλ. Τσίπρας: Εκλογές το 2019 – Υπερκαλύψαμε τους στόχους

«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλεξης Τσίπρας.

584c5ba21dc52495308b464d

Υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο, από 0,5% στο 1,1% και μάλιστα για δεύτερη χρονιά και έτσι δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Η οικονομία,όπως τόνισε, επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του 2016.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αίτημα που θέτει για πρόωρες εθνικές εκλογές. «Έρχεστε και μας λέτε, μολονότι γνωρίζετε ότι πρόκειται για έκτακτη δαπάνη εντός του 2016 που έρχεται λόγω υπεραπόδοσης εσόδων, ότι καλύτερα να μην δίναμε την έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος και πάλι στον πρόεδρο της Ν.Δ., αναφορικά με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε προ ημερών ο κ. Τσίπρας.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο πακέτο, ανέφερε ότι η απόφαση της κυβέρνησης έχει οριζόντια και όχι στοχευμένα χαρακτηριστικά, οπότε – κατά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό – δεν τίθεται ζήτημα για εκλογικά οφέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στη συνέχεια και πάλι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας τον εάν διαφωνεί με την αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ στα νησιά τα οποία έχουν πληγεί από τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, ώστε «να το ακούσουν οι νησιώτες».

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση».

«Ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ τον οποίο προβλέπει η Συμφωνία Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για το 2017 αναμένεται να υπερκαλυφθεί. Ο μεγαλύτερος εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η ανακοπή του φαινομένου της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «από το 2015 έχουν δημιουργηθεί 200.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έχουμε τη καλύτερη αναλογία προσλήψεων – απολύσεων της τελευταίας 15ετίας».

Κάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη «να μην κρύβεται πίσω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» όσον αφορά στο ζήτημα των πιέσεων που ασκούνται από τους δανειστές για μεταρρύθμιση στα εργασιακά.

«Πρόθεσή μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τη συμφωνία στο ακέραιο και δεν θα αποδεχθεί επιπρόσθετα μέτρα πέραν της συμφωνίας ενώ δεν θα αποδεχθεί παρεμβάσεις στα εργασιακά που τη θέτουν εκτός ευρωπαϊκών κεκτημένων. Νομίζω ότι θα πρέπει το ΔΝΤ να αποκτήσει το θάρρος της γνώμης του, να πει ξεκάθαρα αν θέλει να μείνει ή να φύγει από την Ευρώπη. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Ν.Δ. Θα μας πείτε επιτέλους την άποψή σας; Θα συνεχίσετε για πολύ να κρύβεστε πίσω από τις θέσεις του ΔΝΤ; Πείτε με ευθύνη την άποψή σας. Το ερώτημα είναι σαφές. Θα συνταχθείτε στην προσπάθεια μας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις;».

«Βρισκόμαστε πράγματι μπροστά σε παράλογες απαιτήσεις. Έχουμε εμπειρία στις διαπραγματεύσεις και δεν ανησυχούμε. Αν όλες οι πλευρές επιδείξουν μια ελάχιστη βούληση καλής θέλησης, «το ελληνικό πρόβλημα», μπορεί να λυθεί», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, εκτιμώντας ότι για πρώτη φορά υπάρχουν στην Κύπρο δύο ηγέτες που επιθυμούν πραγματικά λύση του Κυπριακού.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…