Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Η Ακτή Ελεφαντοστού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ιαπωνία (16′ Χόντα), όμως η είσοδος του Ντρογμπά στο παιχνίδι άλλαξε…

akti

Η Ακτή Ελεφαντοστού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ιαπωνία (16′ Χόντα), όμως η είσοδος του Ντρογμπά στο παιχνίδι άλλαξε τις ισορροπίες και το 0-1 έγινε σε δύο λεπτά 2-1 με τέρματα των Μπονί (64′) και Ζοκορά (66′).

Η απουσία του Ντρογμπά από την κορυφή της επίθεσης με την έναρξη του αγώνα, προκάλεσε ερωτηματικά και παράλληλα ανακούφιση στους Ιάπωνες, η άμυνα των οποίων έδειχνε να κουμαντάρει καλά τον Μπονί.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στον αγώνα η Ιαπωνία πήρε την πρωτοβουλία και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει την εστία του Μπαρί.

Στο 16′ ο Χόντα τροφοδοτήθηκε με την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ελίχθηκε όμορφα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπαρί για το 1-0.

Οι «Ελέφαντες» αν και προσπάθησαν να αντιδράσουν με γρήγορες αντεπιθέσεις, δεν κατάφερναν να φτάσουν με αξιώσεις στην ιαπωνική περιοχή, με τους Ασιάτες να δείχνουν ικανοί να ανακόπτουν κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων.

Τα λεπτά κύλησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τους «μπλε σαμουράι» να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ακτή κέρδισε μέτρα, όμως και πάλι έδειχνε ανίκανη να απειλήσει την εστία Καουασίμα.

Όλα άλλαξαν όμως με την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογμπά στο παιχνίδι στο 62ο λεπτό. Ο πρώην επιθετικός της Γαλατασαράι κατάφερε να τονώσει με την παρουσία του την ψυχολογία των συμπαικτών του, οι οποίοι δεν άργησαν να κυριαρχήσουν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 64ο λεπτό ο Οριέ σέντραρε από δεξιά, ο Μπονί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καουασίμα για το 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Οριέ βρέθηκε και πάλι με την μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή και με νέα σέντρα σημάδεψε αυτή τη φορά τον Ζερβινιό ο οποίος με το κεφάλι νίκησε για δεύτερη φορά τον Καουασίμα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στο 85′ ο Ντρογμπά έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ για την Ακτή, όμως το σουτ του κόντρα και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Ιαπωνία προσπάθησε άναρχα να απειλήσει την αφρικανική άμυνα, μάταια όμως καθώς οι παίκτες του Λαμουσί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να απολέσουν τη νίκη.

Το τελικό σφύριγμα του Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες, βρήκε τους «Ελέφαντες» να πανηγυρίζουν τη νίκη στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους «16».

Πηγή: contra.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…