Newsroom

Newsroom

Ακροπόλ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συντελεστές του "Jesus Christ Superstar"

Δεκάδες πολίτες και άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης συγκέντρωση συμπαράστασης στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar», έξω από το «Ακροπόλ».

5a9870171dc524170c8b458f

«Όχι στον φόβο, τη λογοκρισία, τη φίμωση της Τέχνης» είπαν οι συγκεντρωμένοι απαντώντας στις αντιδράσεις «αγανακτισμένων πιστών» και μητροπολιτών εναντίον της «βλάσφημης» παράστασης συνεχίστηκε εναντίον της θεατρικής παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο υπό την προστασία αστυνομικής δύναμης.

Οι ηθοποιοί Αιμιλιανός Σταματάκης και Ησαΐας Ματιάμπα που υποδύονται στο έργο τον Ιησού και τον Ιούδα δήλωσαν πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας.

Ηθοποιοί, εργαζόμενοι του «Ακροπόλ» και συντελεστές της παράστασης συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά την οποία διάβασαν ανακοίνωση με την οποία τόνισαν ότι «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου Μάκης Σπετσιέρης χαρακτήρισε τη σημερινή συγκέντρωση «εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φίμωση της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της έκφρασης».