Ακροδεξιός κατήφορος

Ο Βρετανός διανοητής Σάμιουελ Τζόνσον είχε πει κάποτε πως «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»… χωρίς μάλιστα να έχει γνωρίσει την Χρυσή Αυγή, το Μητσοτάκη, τον Άδωνη και το Βορίδη, κάτι που αναμφίβολα θα ενίσχυε το επιχείρημά του.

5a69fffe1dc524e6198b456b

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Την ώρα που οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων (για πρώτη φορά τόσο μετριοπαθείς και οι δύο) προσπαθούν να βρουν μια κοινή λύση για ένα θέμα που κληρονόμησαν πριν 25 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε χθες σε κομματική εκδήλωση -και σε ένα άνευ προηγουμένου εθνολαϊκιστικό παραλήρημα- πως «Η λύση (για το Μακεδονικό) θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία». Λίγο πιο νωρίς, σε παρέμβασή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος έλεγε στον Γ. Κατρούγκαλο: «Σήμερα διαπραγματεύεστε σε μία πολυτελή συγκυρία. Σας ζητάμε να φέρετε κάτι περισσότερο». Την ίδια ημέρα η ΝΔ, εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία απαντούσε για τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών, το 2008, είχε προτείνει το όνομα “Νέα Μακεδονία” για τα Σκόπια. «Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018», έγραφε η ανακοίνωση.

Η σύνθετη ονομασία (για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων) ήταν επίσημη θέση της ΝΔ από το 2000. Αλλά όπως είναι πλέον πλήρως κατανοητό ακόμα και στον πιο αδαή, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πλέον σημασία.

Σήμερα δεν έχει καμία σημασία να λυθεί ένα εθνικό θέμα με δίκαιους όρους, με σεβασμό στην ιστορία και απάλειψη κάθε αλυτρωτικών βλέψεων και αναφορών. Σήμερα σημασία έχει να πέσει ο Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιχειρηματίες που παίζουν τα ρέστα τους πάνω του (τι ατυχία και αυτή) έχουν παραδώσει τη ΝΔ σε μια ομάδα ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων, μετατρέποντας το κόμμα από καραμανλικό, σε… καρναβαλικό.

Κατέρρευσε παταγωδώς πλέον ο μύθος του “φιλελεύθερου – μεταρρυθμιστή” που με τόσο κόπο τα μέσα της διαπλοκής και οι δημοσκόποι είχαν χτίσει για τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει κάτι πραγματικά δύσκολο. Να είναι αδίστακτος και γελοίος την ίδια στιγμή. Ταυτόχρονα… χωρίς προσπάθεια. Δεν είναι και εύκολο πράμα αυτό.

ΥΓ. Η παρακάτω δημοσίευση του νεοναζί Ηλία Παναγιώταρου στο Twitter θα μπορούσε να είναι και επίσημη θέση στελεχών της ηγετικής ομάδας της ΝΔ:


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…