ΑΚΕΛ: Ο κ. Βγενόπουλος τελικά όντως βλέπει τον Πινόκιο στον καθρέφτη- Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του

Μία ανακοίνωση που αδειάζει κυριολεκτικά τον κ. Βγενόπουλο εξέδωσε η βουυλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως απάντηση σε όσα υποστήριξε…

vgenopoulos 0

Μία ανακοίνωση που αδειάζει κυριολεκτικά τον κ. Βγενόπουλο εξέδωσε η βουυλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως απάντηση σε όσα υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της Marfin.
H κα Χαραλαμπίδου δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία φωτιά αναφορικά με τις δανειοδοτήσεις μέσω της Marfin σε επιχειρήσεις, οι οποίες στη συνέχεια συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Μς τον τρόπο αυτό παρουσιάζονταν μάι ψεύτικη εικόνα ευρωστίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κας Χαραλαμπίδου:

“Ο κ. Βγενόπουλος έχει ενοχληθεί από την παράδοση στο Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου ολοκληρωμένων στοιχείων και ανάλυσης, που αφορούν τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα Γερμανικής Τράπεζας, που σκοπό είχαν  την επένδυση στις μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής  και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, καθώς και στοιχείων σε σχέση τη διοχέτευση ρευστότητας από τους καταθέτες της Λαϊκής προς την ΤΕΡΑ ΣΤΑΜΠΙΛΕ και άλλους λογαριασμούς με σκοπό πάλι την αγορά μετοχών της Μαρφίν Λαϊκής  κατά την περίοδο της έκδοσης μετοχικών δικαιωμάτων αγοράς μετοχών τον Ιανουάριο  – Φεβρουάριο 2011.  

Το όλο θέμα με τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα  της Γερμανικής Τράπεζας αφορά στο γεγονός, ότι χρήματα των καταθετών της Μαρφίν Λαϊκής, επενδύονταν στις μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής υπό το μανδύα ενός δομημένου δήθεν ομολόγου. Στην ανάλυσή μας εντοπίσαμε, ότι η Μαρφίν Λαϊκή απέκτησε πέραν από 28 εκατομμύρια δικών της μετοχών μέσω αυτών των δομημένων ομολόγων  της Γερμανική Τράπεζας.  

Σε χθεσινή ανακοίνωση ο κ. Βγενόπουλος, πέραν από τις γνωστές τοποθετήσεις του για καλούς Κύπριους και κακούς Έλληνες και τα διάφορα  τεχνάσματα και τερτίπια, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό, για να συγκαλύψει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες, κάνει αναφορά για δήθεν σημαντική επιτυχία στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΚΗΣ του 2011 με μεγάλη υπερκάλυψη στην έκδοση,  δηλώνοντας ότι «Ουδεμία ανάμειξη, ούτε καν γνώση έχω για κάποια υποτιθέμενη ανάμειξη μιας Γερμανικής Τράπεζας και ενός πελάτου της ΛΑΪΚΗΣ».

Κύριε Βγενόπουλε, σύμφωνα με στοιχεία έγκυρης και γνωστής  οικονομικής ιστοσελίδας, με βάση το αρχείο μετόχων της Τράπεζας, όπως δόθηκε από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στις 30 Ιανουαρίου 2012:
Η Γερμανική Τράπεζα ήταν ο 6ος  μεγαλύτερος μέτοχος της Μαρφίν Λαϊκής με 29.9εκ μετοχές (ποσοστό 1.8% της Τράπεζας). Ο αριθμός μετοχών είναι βασικά ο ίδιος με  τις μετοχές,που αντιπροσωπεύουν τα δήθεν δομημένα ομόλογά της, όπως και η καταγγελία μας στο Γενικό Εισαγγελέα και τις Αγγλικές και Γερμανικές Αρχές. Μετοχές που πληρώθηκαν πλήρως από λεφτά των καταθέτων της Μαρφίν  Λαϊκής. Συμφωνείς κ Βγενόπουλε ότι ο 6ος  μεγαλύτερος μέτοχος της Μαρφίν Λαϊκής ήταν η ίδια η Μαρφίν Λαϊκή ή επιμένεις  να δηλώνεις άγνοια;  

Η  Terra Stabile AE του κ Ζολώτα, ήταν ο 4ος  μεγαλύτερος μέτοχος με 57.9εκ. μετοχές και ποσοστό 3.5% της Μαρφίν Λαϊκής.  Πες μας κ Βγενόπουλε τί μέρος (αν όχι όλο) από αυτές τις μετοχές της Τράπεζας αποκτήθηκε με δανεικά από τα χρήματα των καταθετών της Τράπεζας και εάν τα δάνεια εξυπηρετούνταν;  

Από τους μεγαλύτερους μετόχους εμφανίζονται να είναι οι εταιρείες Union Fairtriton και Capital Energy Investments. Πες μας κ Βγενόπουλε τί μέρος (αν όχι όλο) από τις μετοχές της Τράπεζας, που κατείχαν αυτές οι εταιρείες, αποκτήθηκε με δανεικά από τα χρήματα των καταθετών της Τράπεζας και εάν τα δάνεια εξυπηρετούνταν;

Πόσα δανεικά δόθηκαν σε ανώτατο στέλεχος σας για απόκτηση μετοχών της Τράπεζας από τα χρήματα των καταθετών της Τράπεζας, και πώς αποπληρώνεται το δάνειο αυτό;  

Αυτά, για την κατά τον κ. Βγενόπουλο επιτυχημένη και σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου της Μαρφίν Λαϊκής το Φεβρουάριου 2011. Και άσχετα εάν μόλις 7 μήνες αργότερα η ίδια Διοίκηση ζητούσε έκτακτη ρευστότητα υπό μορφή ELA. Τόση επιτυχία!

Ο κ.Βγενόπουλός τελικά όντως βλέπει τον Πινόκιο στον καθρέφτη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ