Αισιοδοξία Σεντένο: Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα το καλοκαίρι

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι εμφανίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο Euronews.

5a25814d1dc5241d568b45f8

«Είναι ένα στοίχημα το οποίο θα πετύχει. Σίγουρα, θα συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και τους επόμενους μήνες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προσδώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση, στις τοπικές αρχές και στην κοινωνία, την αίσθηση ότι παίρνουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Το ίδιο αίσθημα- και αποδίδω μεγάλη σημασία σε αυτό το ερώτημα – (σ.σ.να παραμένει) και κατά τη διάρκεια της μετάβασης μεταξύ των πολιτικών και εκλογικών κύκλων στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό οι επόμενες κυβερνήσεις να νιώθουν ότι κρατούν το μέλλον στα χέρια τους για όλη αυτή τη διαδικασία. Διότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

Παράλληλα ο Μάριο Σεντένο, αναφέρεται στην χώρα του την Πορτογαλία, όπου όπως αναφέρει πρόκειται για «μία επιτυχία για την Ευρώπη».

«Η Πορτογαλία είναι μια επιτυχία για την Ευρώπη, αυτό που πολλοί φίλοι μου οικονομολόγοι αποκαλούν, το “χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης”. Με μείωση της ανεργίας και ισχυρή ανάπτυξη, από τις πιο δυναμικές στην ΕΕ. Η Πορτογαλία ανέκαθεν ήταν δεσμευμένη να σέβεται τους κανόνες, με μια διαφορετική ερμηνεία του τρόπου που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτοί οι κανόνες. Αυτή ήταν και μια καινοτομία που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο παράδειγμα μας» επισημαίνει ο κ. Σεντένο.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Eurogroup ερωτήθηκε και για το ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης λέγοντας:

«Συνεργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά με τη γερμανική κυβέρνηση από τότε που είμαι Πρόεδρος της Ευρωομάδας.  Η επανέναρξη της διαδικασίας ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης είναι πολύ σημαντική. Σε αυτό συμβάλει η εξαιρετική οικονομική κατάσταση όλων των χωρών της Ευρώπης αλλά και το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο αναφερθήκατε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν ζητήματα από τη Γερμανία σχετικά με τον συμβιβασμό σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή τη νέα φάση». 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…