Newsroom

Newsroom

"Αιδοίων Μονόλογοι": Η βία κατά των γυναικών ως ποίηση για το θέατρο

Αιδοίων Μονόλογοι

aideion monologoi

Το ουσιαστικό θέμα του Αιδοίων Μονόλογοι, είναι η σχέση που έχουν τα γεννητικά μας όργανα με το υπόλοιπο σώμα μας, με τον εαυτό μας, με το είναι μας. Και πόσο τελικά έχουμε καταστρέψει αυτή τη σχέση που είναι από τις πιο πρωτόγονες, φυσικές και αγνές. Η παράσταση μέσα από τα γέλια και τα δάκρυα σε ταξιδεύει σε ένα κοινό σημείο συνάντησης.

Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη θεατρική παράσταση από το βιβλίο της συγγραφέως Ιβ Ένσλερ. Σύμφωνα με την Μαριάννα Καστανία που σκηνοθετεί  και διασκευάζει  την  παράσταση:

“Η καθημερινή μας ζωή διαμορφώνεται ανάλογα με την κοινωνική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζούμε, με τις συμβατικότητές της , με τις ενοχές της και τις αξίες της. Συγχρόνως όμως, ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τα προβλήματάμας, επηρεάζει τις συνθήκες και τα ήθη της κοινωνίας, μέσα στην οποία ζούμε. Εμείς, είτε προωθούμε καινούργια πρότυπα, είτε ενισχύουμε τα παλιά. Όμως η κοινωνία δεν επιβάλλεται στα άτομα που την συνθέτουν, καθότι αποτελείται από αυτά. Συχνά το ξεχνούμε αυτό, γιατί υποτιμάμε τον δικό μας σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Εμείς επιτρέπουμε, εμείς  απαγορεύουμε, εμείς διεκδικούμε, κάθε γεγονός που επιτρέπει τη βία της ανθρώπινης ύπαρξης με πολλές διαφορετικές μορφές όπως κακοποίηση παιδιών, γυναικών κ.λ.π.

Είναι γεγονός, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, στον 21ο αιώνα οι κοινωνίες να αντιμετωπίζουν τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές. Η αμερικανίδα συγγραφέας Ιβ Ένσλερ τόλμησε να προβάλλει αυτό  το τεράστιο γεγονός βίας, μέσα από την δική της προσωπική μη συμβατική υπόσταση, σφραγίζοντας με την ιδιαίτερη  αποστολή της σημαντικό κοινωνικό ρόλο! Η βία και κακοποίηση των γυναικών, ένα ευαίσθητο θέμα που ξεδιπλώνει την ανωριμότητα των κοινωνιών ξεκινώντας από την πατρίδα της, τις Η.Π.Α.

Η θεατρική παράσταση που εσείς θα παρακολουθήσετε από το βιβλίο της Ιβ Ένσλερ, είναι μόνο ένα μέρος της ευεργετικής δημιουργικής παλίρροιας που επέφεραν οι εξομολογήσεις των γυναικών. Η Ιβ  Ένσλερ δίνει πνοή στους προσωπικούς μονολόγους και όλα μας φαίνονται οικεία , γιατί πολύ απλά είναι ένα ταξίδι  προς την αλήθεια. Η συγγραφέας μετέτρεψε τις συνεντεύξεις της με 200 γυναίκες σε ποίηση για το θέατρο. Οι γυναίκες της εμπιστεύτηκαν τις πιο  κρυφές προσωπικές τους εμπειρίες από το σεξ μέχρι την γέννα. Από τον ακήρυχτο πόλεμο εναντίων τους μέχρι τη νεοαποκτηθείσα  ελευθερία στην έκφραση της αγάπης.

Σε κάθε σελίδα του βιβλίου, αλλά και στις σκηνές που κρύβονται πίσω από αυτές, υπάρχει η μαγεία και η δύναμη αυτού που δεν μπορούσε να ειπωθεί μέχρι τώρα. Η Ιβ Ένσλερ δίνει το παράδειγμα και την κινητήριο δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου , να επικοινωνήσουν στοχεύοντας τα θέλω και τις αξίες του θηλυκού”.

Info

Διασκευή – σκηνοθεσία:  Μαριάννα Καστανία

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:  Δέσποινα Κούρτη

Παίζουν  με σειρά εμφανίσεως:

Γιώργος Καπετανάκος ( Κομπέρ)

Μαριάννα Καστανία (Ιβ Ενσλερ)

Βάσω Αγόρου

Δέσποινα Κούρτη

Γιάννης Τριβέλλας (Γυναικολόγος)

Ντέννυ Αργυροπούλου

Ειρήνη Τιτίνη

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Αγ.Ασωμάτων 6, Θησείο)

Πρεμιέρα:  Δευτέρα, 26 Μαΐου

Ημέρες Παραστάσεων: Πέμπτη

Ώρα: 9μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά

Εισιτήρια: 15 (Κανονικό) 10 ευρώ και 7 ευρώ (Μειωμένα)

(web site :www.plentertainment.eu)

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…