Newsroom

Newsroom

Το άγνωστο ολοκαύτωμα των γερμανών ομοφυλόφιλων – τα πειράματα και τα βασανιστήρια

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Νορντχάουζεν, Νατσβάλιερ και Γκρος Ρόζεν, οι γερμανοί και αυστριακοί πολίτες που ήταν κρατούμενοι των ναζί, χωρίζονταν με…

holocaust survivor

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Νορντχάουζεν, Νατσβάλιερ και Γκρος Ρόζεν, οι γερμανοί και αυστριακοί πολίτες που ήταν κρατούμενοι των ναζί, χωρίζονταν με αστέρια και χρώματα. Οι εβραίοι είχαν υφασμάτινο αστέρι κίτρινου χρώματος, οι ποινικοί πράσινο, οι πολιτικοί κόκκινο, οι τσιγγάνοι καφέ, οι μάρτυρες του Ιεχωβά λιλά και οι “κοινωνικά απροσάρμοστοι” μαύρο.

Οι ομοφυλόφιλοι που είχαν καταδικαστεί για τις ερωτικές τους επιθυμίες, φορούσαν ροζ τρίγωνα. Από τους περίπου 100 χιλιάδες που υπολογίζεται ότι συνελήφθησαν, οι μισοί καταδικάστηκαν και οδηγήθηκαν σε φυλακές, ενώ 15 χιλιάδες τους έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ελάχιστοι επιβίωσαν.

Όταν ένας ομοφυλόφιλος έφτανε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βασανίζονταν και από τους στρέητ συγκρατούμενούς του. Οι συγκρατούμενοι τους, κυρίως οι πολιτικοί και οι ποινικοί, δεν τους έβαζαν στο υποτυπώδες δίκτυο αλληλεγγύης των φυλακισμένων και απέφευγαν ακόμη και να τους μιλήσουν.

Οι κάπο, δηλαδή οι κρατούμενοι που είχαν επιλεγεί από τους ναζί ως υπεύθυνοι ομάδων κρατουμένων, έστελναν τους ομοφυλόφιλους σε βαριές εργασίες για να γλιτώσουν τα δικά τους “κανονικά” άτομα. Το ίδιο δύσκολη ήταν και η επαφή τους με τον έξω κόσμο.

Οι οικογένειες τους έλεγαν ψέματα για την αιτία σύλληψής τους και απέφευγαν να τους επισκεφθούν. Οι φίλοι τους φοβούνταν μην τυχόν και κατηγορηθούν και αυτοί ως ομοφυλόφιλοι και έλεγαν ότι δεν τους γνώριζαν.

Ελάχιστοι νέοι και όμορφοι άνδρες είχαν την ελπίδα για μια καλύτερη μεταχείριση, όταν κάποιοι από τους φρουρούς, τους διάλεγαν για προσωρινούς ερωτικούς συντρόφους. Τα Ες Ες ασκούσαν πάνω τους ανεξάντλητη βία. Τους υποδέχονταν με σωματικά βασανιστήρια και εξευτελισμούς και στη συνέχεια τους απομάκρυναν από τους άλλους κρατούμενους, για να μην τους «μολύνουν».

Ο Χίμλερ πίστευε ότι με τη βοήθεια της ιατρικής, μπορούσε να μεταμορφώσει τους ομοφυλόφιλους σε πραγματικούς Άριους. Το μόνο που κατάφερε η δήθεν ιατρική έρευνα ήταν να τους ευνουχίσει και να τους βομβαρδίσει με ανδρικές ορμόνες…

Διαβάστε τις πραγματικά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στη Μηχανή του Χρόνου

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή